5 factori care cresc nivelul colesterolului

colesterolColesterolul este o lipidă (grăsime), care este produsă de către ficat. Colesterolul este vital pentru funcționarea normală a corpului, fiecare celulă din corpul nostru având colesterol în stratul exterior. Deși colesterolul este important pentru organism, în exces acesta poate dăuna și poate avea efecte negative asupra corpului nostru. În continuare vă prezentăm câțiva factori care ajută la creșterea nivelului de colesterol.

1. Nutriția precară – deși unele alimente conțin colesterol, cum ar fi ouăle, rinichii și unele mâncăruri de pește, colesterolul alimentar nu are un impact foarte mare asupra nivelului colesterolului din sânge. Cu toate acestea, grăsimile săturate au ! Alimentele bogate în grăsimi saturate includ carnea roșie, unele plăcinte, cârnații, cașcavalul, untura, produsele de patiserie, prăjiturile, biscuiții smântâna, etc.

2. Stilul de viață sedentar – oamenii care nu fac efort fizic și își petrec cea mai mare parte a timpului fiind inactivi au niveluri semnificativ mai mari de LDL (colesterol rău) și niveluri mai scăzute de HDL (colesterol bun).

3. Greutatea corporală – persoanele care sunt supraponderale / obeze sunt mult mai susceptibile de a avea niveluri mai ridicate de LDL și niveluri mai scăzute de HDL, comparativ cu persoanele care au o greutate normală.

4. Fumatul – acest lucru poate avea un efect destul de considerabil asupra nivelurilor de LDL.

5. Alcoolul – persoanele care consumă prea mult alcool în mod regulat, în general, au niveluri mult mai ridicate de LDL și niveluri mult mai scăzute de HDL, comparativ cu persoanele care se abțin sau cei care beau cu moderatie.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments