5 legume de primăvară pentru o sănătate de fier

Legume de primăvarăOdată cu sosirea primăverii au apărut și legumele de sezon, motiv de bucurie pentru persoanele care adoră să le consume în salate. Este o decizie înţeleaptă, deoarece au puține calorii și conțin multe substanțe nutritive atât de benefice organismului nostru.

Iată 5 legume pe care ar trebuie să le incluzi în dieta ta de primăvară!

Broccoli te apără de osteoporoză

Este un aliment cu proprietăți terapeutice foarte eficiente. Datorită faptului că este  bogat in vitamine (C, complexul B), minerale (calciu, magneziu, mangan, fier, potasiu, zinc, seleniu, fosfor) şi are  proprietăților antioxidante, poate preveni afecțiuni dintre cele mai complicate, cum ar fi cancerul pulmonar, de prostată, de vezică urinară, de esofag și de stomac. În urma cercetărilor, broccoli este considerată leguma numărul 1 din categoria celor mai bogate în substanțe anticancerigne. Conținutul bogat în sulf are efecte benefice antivirale și antibiotice, iar prin aportul crescut de calciu ajută la întărirea oaselor, prevenind osteoporoza.

Sfecla roșie te scapă de toxine

Se cultivă încă din preistorie și există numeroase motive pentru care o folosim și în ziua de azi. În primul rând, pentru că are un gust excelent, în al doilea rând, datorită multiplelor efecte benefice pe care le are asupra sănătății. Sfecla roșie previne bolile cardiovasculare și cancerul, stimulează funcția ficatului și a rinichilor, organe foarte importante în procesul de detoxificare. Pe lângă acestea, este recomandată și femeilor însărcinate, fiind o sursă importantă de acid folic.

Conopida previne afecţiunile oftalmologice

Este o plantă care face parte din familia cruciferelor ,fiind bogată în minerale (potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor) și vitamine (C, K, B1, B2, B6). Datorită conținutului bogat de substanțe nutritive, conopida ajută la combaterea bolilor de inimă și scade riscul de atac cerebral, reglează tensiunea arterială, previne anemia prin conținutul de fier și vitamina B6, și nu în ultimul rând, previne cataracta dar și alte afecțiuni oftalmologice.

Citește aici continuarea!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments