Beneficiile morcovilor pentru sănătate

Morcovi și suc de morcoviMorcovii sunt legume consumate de către o mulțime de oameni din întreaga lume. Ei pot fi consumați cruzi, fierți, înăbușiți, dar și sub formă de suc proaspăt.

Iată 7 motive pentru care trebuie să mănânci 1 morcov pe zi:

Prevenirea cancerului

Antioxidanții găsiți din abudență în morcovi ajută la prevenirea cancerului. Studiile arată că aceștia pot preveni 3 tipuri de cancer: mamar, pulmonar și de colon. Morcovul este singurul aliment care conține falcarinol, un pesticid natural care îl protejează de ciuperci și care ne protejează pe noi de celulele canceroase.

Îmbunătățirea digestiei

Morcovii conțin o cantitate importantă de fibre, necesară pentru funcționarea corectă a sistemului digestiv. De asemenea, oferă senzația de stomac plin, care te face să mănânci mai puțin.

Vedere perfectă

Morcovii conțin o cantitate mare de beta-caroten, care, în organism, este transformat în vitamina A și este esențial pentru sănătatea ochilor. Acesta îmbunătățește vederea de noapte și previne bolile de ochi, precum cataracta și degenerescența maculară.

Anti-îmbătrânire

Vitamina A ajută pielea să scape de celulele deteriorate și să creeze altele. De asemenea, protejează pielea de razele UV nocive,  previne ridurile și acneea, ajută pielea uscată și îmbunătățește tenul.

Sănătatea inimii

În urma unui studiu, s-a constatat că riscul bolilor de inimă a fost redus cu 32% la persoanele care au consumat doar 25 gr. de morcovi pe zi.

Scăderea colesterolului

Fibrele și magneziul din morcovi ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din organism.

Slăbire

Morcovii sunt bogați în nutrienți, dar scăzuți caloric, ceea ce înseamnă că îți poți umple stomacul fără a mânca prea multe calorii. În plus, morcovii ajută la îmbunătățirea metabolismului, deoarece conțin acid nicotinic, care ajută la arderea grăsimilor prezente în organism.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments