Beneficiile sucului de mere

suc-de-mereMărul este cel mai consumat fruct de pe glob, sucul obținut din acesta fiind recomandat atât copiilor cât și adulților. Pentru a profita la maxim de beneficiile oferite, folosește și coaja pentru a prepara sucul și bea-l imediat după stoarcerea fructelor.

Risc redus de boli de inimă

Sucul de mere împiedică acumularea de colesterol la nivelul vaselor de sânge și arterelor. Nivelul ridicat de colesterol și plăcile de ateroscleroză în artere sunt unele dintre cauzele majore ale bolilor de inimă.

Curăță organismul și îmbunătățește digestia

Sucul de mere ajută la curățarea ficatului și rinichilor de toxine dăunătoare. Ca rezultat, ai un organism curat și mai bine protejat de bolile de ficat și rinichi.

Ajută la pierderea în greutate

Colesterolul și caloriile în exces sunt două cauze majore ale creșterii în greutate. Sucul de mere este slab caloric, nu are grăsimi și te protejează de colesterol.

Excelentă sursă de energie

Sucul de mere este bogat în diferite vitamine: A, C, E, K, B1, B2, B6 și B9, de aceea este o sursă excelentă de energie. Prin urmare, aceasta este o băutură foarte bună dacă dorești energie înainte de antrenament.

Risc mai mic de demență

Unele studii au arătat că sucul de mere reduce riscul de demență la persoanele în vârstă. Acesta încetinește îmbătrânirea creierului și te ajută să ai o minte ascuțită chiar și la bătrânețe.

Îmbunătățirea vederii și a sănătății ochilor

Sucul de mere conține vitamina A, care este foarte benefică pentru sănătatea ochilor. Vitamina A protejează ochii de bolile specifice și păstrează vederea clară.

Acestea sunt cele mai importante beneficii pe care ți le oferă sucul de mere, dacă este consumat constant.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

2 comments