Remedii naturale pentru cancerul de prostată

remedii-cancer-prostataProstata este o mică glandă situată sub vezica urinară. Dimensiunea acestei glande crește odată cu vârsta și, uneori, poate provoca dureri și disconfort în timpul urinării. Cu toate acestea, apariția cancerului de prostată nu este legată de extinderea acesteia, ci este o afecțiune rezultată din înmulțirea necontrolată a celulelor din prostată.

Tratamentul cancerului de prostată

Radioterapia, chirurgia și chimioterapia sunt principalele tratamente disponibile pentru cancerul de prostată. Aceste proceduri pot provoca anumite efecte secundare, dar, din fericire, acestea pot fi combătute cu ajutorul unor remedii naturale, care sunt destul de simple și care au un potențial de a vindeca cancerul de prostată în etapele sale inițiale.

Iată care sunt acestea:

Ghimbirul

Este o plantă cu puternice proprietăți anti-inflamatorii și anti-microbiene. Dacă este consumat regulat, inhibă dezvoltarea și apariția celulelor canceroase, ajutând, astfel, în tratarea cancerului. De asemenea, este recomandat pacienților care urmează un tratament bazat pe chimioterapie, deoarece reduce efectele secundare ale acestuia, cum ar fi greața și vărsăturile.

Roșiile

Acestea conțin licopen, un antioxidant puternic ce ajută la prevenirea apariției și răspândirii cancerului. Se pot mânca fie roșii crude, fie supe de roșii, sosuri naturale, pastă de tomate, etc.

Rodia

Cercetătorii au dovedit faptul că rodia ajută la tratarea și prevenirea apariției cancerului de prostată. Compușii prezenți în rodie inhibă și încetinesc răspândirea celulelor canceroase. Se recomandă consumul zilnic de suc de rodie, proaspăt.

Semințele de dovleac

Acestea lucrează ca un diuretic, fiind eficiente în tratarea unei largi game de boli ale prostatei și vezicii urinare. Semințele de dovleac conțin o cantitate mare de zinc, ce ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului. Se pot mânca semințele crude sau se poate face ceai din acestea, astfel: se decojesc semințele, se zdrobesc, după care se pun în apă fiartă. Acest ceai, consumat zilnic, poate vindeca orice afecțiune a prostatei, în același timp fiind și un puternic detoifiant.

Vitamina D

Este dovedit științific faptul că prezența vitaminei D în organism ajută la prevenirea apariției și vindecarea cancerului de prostată. Așadar, expune-te zilnic 15 minute la soare, mănâncă alimente bogate în vitamina D și apelează la suplimente de vitamina D3.

Ceaiul verde

Acesta conține polifenoli, care stopează creșterea și multiplicarea celulelor canceroase și le distrug pe cele existente. În Japonia, țara în care se consumă cea mai mare cantitate de ceai verde, cazurile de cancer de prostată sunt mai rare cu 67% decât în restul lumii.

Acizii grași Omega-3

Consumul regulat de alimente bogate în acizi grași Omega-3 poate reduce riscul apariției cancerului de prostată. De asemenea, nu uita să apelezi și la suplimente, precum uleiul de pește.

De evitat

  • alimentele procesate
  • consumul de alcool
  • consumul exagerat de carbohidrați
Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments