Remedii naturale pentru candidoza vaginală

Remedii candidoză vaginalăCandidoza vaginală este o infecție produsă de ciuperca Candida albicans. Se estimează că aproximativ 20–50% dintre femeile sănătoase vor dezvolta în timp astfel de infecții.

Candidoza poate fi tratată cu ajutorul plantelor. Iată care sunt acestea și cum pot fi folosite!

Gălbenele

Ceaiul de gălbenele se prepară dintr-o lingură de plantă, peste care se toarnă o cană cu apă. Tot cu ajutorul infuziei se pot face spălături vaginale, dimineața și seara. De asemenea, poți să aplici local și unguent de gălbenele.

Pelin

La un litru de apă pune la infuzat două linguri de pelin și puțin bicarbonat. Spală-te cu acest amestec în fiecare seară, timp de două săptămâni. De asemenea, tot cu ceai de pelin poți face spălături vaginale pentru a restabili flora şi pentru a elimina secreţiile anormale.

Mușețel

Mușețelul are un efect calmant și este un antiinflamator puternic. Băile de mușețel elimină senzația de arsură care apare în cazul candidozei. Pune la fiert un litru de apă. Când dă în clocot, opărește 3 linguri de flori de mușețel. Strecoară amestecul și toarnă infuzia în apa din cadă. Ai grijă ca temperatura apei să nu depășească 38 de grade. Fă zilnic băi, cu o durată de 15 minute.

Vezi alte remedii naturiste aici!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments