Remedii naturale pentru detoxifierea sângelui și ficatului

Remedii pentru detoxifierea sângelui și ficatului

Organismul ne clocoteşte de deşeuri pe care se străduieşte, gâfâind, să le lepede. E cazul să facem ceva. O curăţenie mare, la fel ca în casă, pentru a dinamiza circulaţia sângelui şi a ne oxigena. Şi nu e vorba doar de hipertensiune, de atacul de cord sau de un accident vascular cerebral. Din cauza înfundării va­se­lor de sânge suferă la fel de mult şi picioarele. Mer­gând pe stradă, simţim dureri insuportabile la muşchii pulpelor. După o scurtă pauză, durerea cedează, dar apoi începe să se repete mai des, coboară mai jos şi în­cep să ne amor­ţească tălpile. Îngustarea vaselor de sân­ge de la picioare degradează alimentarea ţesutului mus­cular, care trans­mite semnale sub formă de durere. Ca să preveniţi afec­tarea ar­te­relor, începeţi obligatoriu curăţarea va­selor sanguine. Rezultatele sunt spec­taculoase: ele de­vin elas­tice, pro­voa­că întinerirea între­gului corp, se îmbu­nătăţesc vederea şi auzul, starea tractului gastro-intes­tinal, a plămânilor, a nasului şi a sinusurilor, scade ris­cul accidentului vascular-cere­bral.

Începeţi cu ficatul

Starea vaselor de sânge depinde de starea ficatului, de aceea, se recoman­dă, vreme de 5-7 zile, o cură de ierburi cu efect colagog. Puteţi alege una din variantele următoare:

Tinctură de păpădie – este o reţetă foarte utilă, datorită multiplelor sale efecte radicale. E bine s-o aveţi mereu la îndemână. Se iau 4-5 rădăcini şi 4-5 frunze de păpădie, se toacă mărunt şi se macerează în 0,5 l ţuică, timp de 7 zile, la răcoare şi întu­neric. Periodic se agită. Apoi se stre­coară şi se păstrează în frigider. Se bea tinctura strecurată, de 3 ori pe zi, câte 25 picături, cu 30 de minute înainte de masă. O cură durează 2-4 luni, în funcţie de starea vaselor. De regulă, se prepară un litru de tinctură. Cura se face câte o lună, cu pauză de 7 zile.

Tinctură de floarea-soarelui – Se amestecă o frunză tocată, petalele de la o pălărie de floarea-soarelui şi o mână de seminţe curăţate şi râşnite. Se macerează totul în 500 ml ţuică. Se administrează ca în reţeta precedentă, timp de 3-4 luni, cu pauze.

Usturoi şi lămâie – 2 lămâi se spală cu apă clocotită, se taie, se curăţă de seminţe şi se dau prin maşina de tocat, cu tot cu coajă. Se curăţă şi se toacă 2 căpăţâni de usturoi, se amestecă cu lămâia şi cu 500 g miere de albine. Borcanul cu amestec se ţine la frigider. Se mănâncă câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, înainte de masă. Concomitent cu curăţarea vaselor, este o pro­filaxie eficientă pentru deficitul de vitamine din timpul iernii, atunci când organismul are nevoie de sprijin pentru a consolida sistemul imunitar slăbit.

Amestecuri de plante

1. Se amestecă câte 6 linguri de podbal, sunătoare şi fructe de măceş, câte 3 linguri de talpa-gâştii, seminţe de mărar şi frunze de fragi. Se ia o lingură din acest amestec şi se infuzează în 250 ml de apă fierbinte, timp de 40 minute. Infuzia strecurată se bea în 3 reprize, înainte de mese, în cure de 27 zile, cu pauze de 7 zile.

2. Se amestecă câte 6 linguri de mentă, sunătoare şi coada-calului, 3 linguri rădăcină de păpădie, 4 linguri frunze de sălcioară şi câte 2 linguri de păducel şi scoruş de munte. Se prepară ceaiul ca în reţeta precedentă. (Sunătoarea nu e recomandată persoanelor cu tensiune arterială crescută.)

Curăţarea vaselor de sânge

Decoct de mesteacăn – se toarnă un pahar de apă fierbinte peste 10 g de muguri râşniţi de mesteacăn, se pun la fiert timp de 15 minute, se strecoară, şi dacă a rămas mai puţină apă, se mai toarnă, ca să se ajungă la nivelul iniţial. Se bea câte o lingură, cu 30 de minute înainte de masă, de 3-4 ori pe zi. Puteţi prepara o infuzie şi din frunze de mesteacăn: 10-15 g de frunze tocate mărunt se infuzează în 200 ml de apă clocotită, timp de 4-5 ore. Se bea strecurat, câte o lingură de 4-5 ori pe zi.

Iarbă-mare – se toarnă un pahar de apă fierbinte peste 20 g de rădăcini zdrobite. Se fierbe 30 minute pe foc mic, apoi se strecoară. Se beau câte 50 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Fragi – se toarnă 200 ml de apă fierbinte peste 20 g de fructe uscate şi măcinate, amestecate cu frunze. Se fierbe 10 minute, se lasă timp de 2 ore la infuzat, se strecoară prin tifon şi se stoarce bine. Se bea câte o lingură, de 3 ori pe zi.

Trifoi roşu

1. Se pun la macerat, timp de 10 zile, 40 g de flori în 500 ml ţuică. Se strecoară, apoi se stoarce planta bine. Se beau câte 20 ml după mesele de prânz şi seară. O cură de tratament durează 3 luni. Între cure se face pauză de 10 zile.

2. 5-6 flori de trifoi se infuzează în 200 ml apă, timp de o oră, cu vasul învelit într-un prosop flauşat. Se bea în 3 reprize, cu 30 minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. După o lună de administrare, se face pauză 7 zile, apoi cura se repetă.

Mătase de porumb – se infuzează 15 g plantă, 40 de minute, în 250 ml apă. Se bea câte o lingură, de 3-4 ori pe zi.

Seminţe de in – 1/3 pahar de seminţe râşnite de in se pun într-un litru de apă rece. Se aduc până la fierbere şi se infuzează peste noapte în termos. Se bea dimineaţa, pe nemâncate, şi seara, înainte de masă, câte 1/3 pahar, timp de 14 zile. După o pauză de 3 luni se repetă cura.

Zmeur – 2 linguri de frunze uscate tocate mărunt se fierb în 400 ml apă, timp de 15 minute. Ceaiul obţinut se bea în 3 reprize.

Scoruş de munte (sorb) – 200 g de pulbere uscată de scoarţă se fierbe în 500 ml apă timp de 2 ore, la foc mic, în vas acoperit cu capac. Se răceşte, se stre­coară şi se bea câte o lingură, cu 30 minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. Este recomandată în mod deosebit vârstnicilor.

Coacăz negru – se infuzează 15-20 minute o linguriţă plină de frunze tocate mărunt, în 200 ml de apă fierbinte. Se bea câte un pahar, de 2-3 ori pe zi, în loc de ceai.

Usturoi – curăţaţi şi zdrobiţi 160 g de usturoi, peste care turnaţi 400 ml alcool (70%). Lăsaţi mace­ratul, cel puţin 5 zile, într-un loc răcoros şi întunecos. 300 de picături se pun în 50 ml lapte sau apă şi se beau cu 30 minute înainte de masă.

Seminţe de mărar – într-un termos, se pun: un pahar de seminţe de mărar, 2 linguri de rădăcină de valeriană (odolean) şi se toarnă 2 l de apă clocotită. Se închide termosul şi se infuzează 24 ore, după care se răceşte. Se amestecă cu 2 pahare de miere de albine. Se administrează câte o lingură, cu 30 minute înainte de mesele principale.

Suc de kiwi – se mănâncă 3-4 fructe de kiwi pe zi, transformate în suc. Scade riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare şi măreşte imunitatea.

Pentru eliminarea depunerilor şi întărirea miocardului – se spală bine şi se curăţă 2 kg de ţelină (rădăcini cu frunze), 400 g rădăcină de hrean şi 5 lămâi. Se zvântă sau se usucă, apoi se dau prin maşina de tocat carne. Din lămâi se stoarce sucul, se amestecă cu legumele. În final, se adaugă 500 g miere de albine şi 100 ml de coniac. Preparatul se ţine 3 zile la rece, închis etanş. Se ia câte o lingură, de 3 ori pe zi, după-masă.

Amestec de plante: se pre­pară din muşeţel, siminoc, sunătoare şi muguri de mesteacăn, câte 100 g de fiecare. O lingură de amestec se infuzează timp de 4 ore, în 500 ml de apă clocotită. Înainte de culcare, în loc de masa de seară, se beau 250 ml de infuzie strecurată, amestecată cu o linguriţă de miere de albine. Dimi­neaţa, pe nemâncate, se bea lichidul rămas, în loc de micul dejun. Se repetă până se termină amestecul de plante.

Sucuri pentru curăţarea vaselor de sânge: se amestecă în cantităţi egale (câte o ceaşcă) suc de lămâie, suc de ghimbir, suc de usturoi şi oţet de mere. Se amestecă ingre­dientele într-un vas, la foc mic. Se răceşte amestecul, se adaugă 3 ceşti de miere naturală. În fiecare dimineaţă, înainte de micul dejun, se ia câte o linguriţă din ames­tec, pe stomacul gol. Se păstrează la frigider, într-un vas curat şi acoperit. Produsul are proprietatea de a cu­ră­ţa pereţii vaselor de sânge. Beneficiile acestui reme­diu este foarte mare, în timp nu prezintă nici un fel de risc. Această cură poate fi făcută peste un an.

Tratament cu caise uscate: curăţarea cu caise îmbogăţeşte organismul cu vitamina A, întăreşte imunitatea, creşte capacitatea de apărare împotriva stre­sului, sprijină sistemele respirator, hormonal şi digestiv; scade nivelul de colesterol rău, curăţă vasele sangvine de depuneri şi, prin efectul diuretic, curăţă concomitent rinichii şi sistemul urinar. Se mănâncă până la 100 g de caise pe zi. Cei cu alergie alimentară trebuie să ceară părerea medicului înainte de a folosi această cură. Reţetă: într-un borcan de 1 litru punem 10 caise uscate şi turnăm 1 litru apă fierbinte. Se lasă peste noap­te. A 2-a zi dimineaţă, pe nemâncate, se beau 150 ml lichid, iar restul se bea în timpul zilei. Caisele se consumă tot în timpul zilei. O cură durează cel puţin 21 de zile. Mâncărurile cu carne se exclud. Se curăţă întreg organismul.

Sursa: Formula AS

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments