Zahăr vs. Miere

zahar-vs-miere

Ce este corect să consumăm: zahăr sau miere? Cum știm care dintre cele două alimente este mai sănătos? Concluzia în ceea ce privește aceste două alimente nu este pe care din ele îl consumăm, ci modul în care o facem.

Consumat în cantități normale, nu mai mult de 40 de gr. pe zi, zahărul nu reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. El își schimbă proprietățile prin caramelizare. Odată ars, zahărul degajă niște substanțe melanoide, care în timp pot duce la boli grave. De asemenea, consumul de zahăr determină și o scădere a imunității, fapt care ne face mai vulnerabili în fața unor afecțiuni precum: sinuzita, gripa, infecțiile urinare.

Mierea, pe de altă parte, este considerată de majoritatea specialiștilor ca fiind mai sănătoasă decât zahărul, datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și aminoacizi. Fiind singurul aliment care nu se alterează, mierea previne infecțiile și este un bun detoxifiant. Atenție însă: mierea încălzită la peste 40 de grade își pierde proprietățile, ba chiar devine toxică prin generarea unei substanțe numite hidroximetilfurfural, ceea ce duce la efecte nocive asupra organismului nostru.

Prin urmare, trebuie să avem grijă cum consumăm diverse alimente sau ingrediente și este necesar să avem o bună documentație în ceea ce privește produsele pe care le folosim.

Sursa: DoctorMenci

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

4 comments
AlinaLedonViman
AlinaLedonViman

buna, atunci, cand beau ceai fierbinte trebuie sa pun zahar sau miere?

mie in particular nu imi place mierea :( am sensatie ca imi schimba gustul la bautura si la mancare :(

AlinaLedonViman
AlinaLedonViman

buna, atunci, cand beau ceai fierbinte trebuie sa pun zahar sau miere? mie in particular nu imi place mierea :( am sensatie ca imi schimba gustul la bautura si la mancare :(

FitnessNutritie
FitnessNutritie moderator

Bună, @AlinaLedonViman , mierea pusă în ceai fierbinte devine toxică și își pierde proprietățile, așadar poți aștepta până acesta se răcește sau poți pune zahăr. Ideal este să bei ceaiurile neîndulcite, cu o felie subțire de lămâie.

FitnessNutritie
FitnessNutritie

Bună, Alina, mierea pusă în ceai fierbinte devine toxică și își pierde proprietățile, așadar poți aștepta până acesta se răcește sau poți pune zahăr. Ideal este să bei ceaiurile neîndulcite, cu o felie subțire de lămâie.