3 sfaturi pentru construirea masei musculare a femeilor

masa-musculara-femeiNu e nevoie să renunți la toate alimentele preferate pentru a obține forma mult visată, trebuie doar să urmezi aceste 3 reguli simple de nutriție care te vor ajuta să obții masa musculara dorită.

Concentrează-te pe proteine

Consumă cel puțin 1 gr. de proteine ​​/ kilocorp / zi. Proteina oferă aminoacizi care sunt folosiți ca pietre de temelie pentru masa musculară. Deși doza zilnică recomandată pentru proteine ​​este stabilită la mai puțin de o jumătate de gr. per kg. de greutate corporală pentru o persoană normală, cercetarea arată că sportivii, în special cei care doresc dezvoltarea masei musculare, au nevoie de aproximativ dublul acestei sume. Ca începătoare, ar trebui să încerci să obții de fapt, aproximativ 1,5 gr. de proteine /kc./zi pentru primele șase luni de antrenament, deoarece acest lucru va face ca mușchii să răspundă mai bine și mai rapid la antrenament.

Consumă carbohidrați

Mănâncă aprox. 2-3 gr. de carbohidrați /kc./zi. Proteina este cel mai critic dintre macronutrienții destinați creșterii masei musculare, fiind într-o strânsă legătură cu carbohidrații. Carbohidrații sunt stocați în mușchi sub formă de glicogen și ambele păstrează mușchii compleți și mari, alimentându-i pe durata antrenamentelor.

Caloriile contează

Pentru a construi mușchi, consumă 40-50 kcal./kc./zi. Tu trebuie să rămâi într-o balanță pozitivă de calorii (consumând mai multe calorii decât arzi) pentru a obține masă musculară de calitate. Dacă vei arde mai multe calorii decât consumi (o balanță negativă), corpul tău va intra în modul de conservare și nu va sprijini creșterea masei musculare. Acesta este motivul pentru care o persoană de 50 kg. ar trebui să consume aproximativ 2000-2500 kcal./zi. 20%-30% din aceste calorii ar trebui să provină din proteine​​, 40%-60% din carbohidrați și 20%-30% din grăsimi.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments