Muşchii deltoizi

Apasă pe grupa musculară pentru a vedea exercițiile

umeriRolul deltoidului este de a roti şi a ridica braţul. El este alcătuit din 3 fascicule:

Deltoidul, deşi un mușchi relativ mic, dacă are dezvoltate proporţional toate cele 3 capete, ajută foarte mult la imaginea “posesorului”.

Nu o să-ţi spună niciodată cineva că ai umerii prea mari, dimpotrivă. Aceşti muşchi îţi conferă lăţime din perspectiva frontală şi grosime din profil. Umerii compleţi, echilibraţi, rotunzi, cu striaţii adânci, fac atletul să pară puternic. Şi, în afara consideraţiilor estetice, un procent semnificativ din forţa părţii superioare a corpului provine de la muşchii umerilor. Fortificarea acestor muşchi duce la creşterea forţei la majoritatea exerciţiilor de bază.

Etalonul masculin de frumuseţe înseamnă umeri laţi, puternici, care în combinaţie cu o talie subţire, creează o imagine foarte apreciată de femei. Adolescenţii îşi pot mări lăţimea umerilor efectuând exerciţii de forţă, deoarece cartilajul de creştere nu este încă închis. Dacă însă aţi trecut de anii adolescenţei, pentru a vă lăţi în umeri trebuie să vă măriţi musculatura deltoizilor laterali.

Iată câteva sfaturi pentru dezvoltarea armonioasă a deltoizilor:

  • efectuează la începutul fiecărui antrenament o uşoară încălzire a articulaţiilor prin rotaţii de braţe şi extensii;
  • nu neglija niciunul din cele 3 capete ale deltoidului(marea majoritate neglijeză deltoidul posterior);
  • lucrează cu încărcături moderate fiecare exerciţiu şi pune accent pe corectitudinea mişcării;
  • lucrează întotdeauna cu greutăţi libere ca începător pentru că efortul depus la stabilizarea greutăţii îţi va da mai multă forţă;
  • dacă vrei mărime efectuează împinsuri, dacă vrei calitate musculară efectuează fluturări.