5 activități de evitat înainte de a adormi

insomnieAi probleme cu somnul? Nu poți să adormi cu ușurință sau te foiești pe toate părțile în timpul nopții? Specialiștii ne îndeamnă să spunem „pas” următoarelor activități, întrucât agită și stresează organismul, chiar dacă aparent ne liniștesc.

Statul în pat nu ajută la nimic

În momentul în care nu pot dormi, majoritatea celor care suferă de insomnie aleg să continue să stea în pat cu lumina stinsă, sperând că în acest fel somnul le va reveni. Medicul Nitun Verma, specialist în insomnie, susține că această metodă nu va ajuta. Cel mai indicat lucru în această situație este să îți găsești ceva de făcut. Medicul este de părere că cititul câtorva pagini dintr-o carte este o sarcină cât se poate de bună pentru revenirea somnului.

Consumul de alcool înainte de somn nu este indicat

Consumul de alcool înainte de culcare în speranța că această substanță te va face să adormi, este o activitate total nerecomandată de medici. Este posibil ca alcoolul să ducă la instalarea somnolenței pentru moment, însă după trecerea efectului băuturii corpul se va trezi din nou. Cel mai indicat este să bei alcool cu câteva ore înainte de a merge la somn și în niciun caz, înainte de a te băga în pat.

Renunță la navigatul pe internet

Lumina emanată de ecranul calculatorului, al laptopului sau al tabletei este destul de puternică pe întuneric, ochii rămân alerți, fapt care duce la îndepărtarea nevoii de a dormi.

Citește aici continuarea!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments