5 alimente care îți îmbunătățesc concentrarea

ConcentrareExistă mai multe metode pentru a ne îmbunătăți concentrarea, cum ar fi meditația sau yoga. Dar nu uita că ceea ce mâncăm afectează, de asemenea și funcția creierului nostru. Efectuarea alegerilor corecte în alimentație poate ajuta, de fapt, la îmbunătățirea concentrării și creșterea gradului de vigilență. Iată câteva alimente care ne ajută la ridicarea nivelurilor de concentrare:

1. Cafeaua

Cofeina conținută în cafea este recunoscută în creșterea vigilenței și concentrării. Milioane de oameni din întreaga lume se bucură de o ceașcă de cafea în fiecare dimineață, pentru că ei cred că îi trezește și îi ajută să rămână focusați la locul de muncă. Cu toate acestea, prea multă cafea poate crește riscul de boli de inimă, astfel limitează-ți consumul de cafea la trei cești pe zi sau mai puțin.

2. Peștele

Tonul, somonul, heringul sau macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3, care ajută în mod direct activitatea creierului și promovează funcționarea corectă a acestuia. Consumul de alimente bogate în omega-3, a fost asociat cu un risc mai mic de demență și de accidente vasculare cerebrale. Se recomandă consumul a două porții de pește în fiecare săptămână pentru a menține creierul sănătos și activ.

3. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este, de asemenea, bogat în acizi grași omega-3, care ajută la îmbunătățirea concentrării și sprijinirea sistemului cerebral în mai multe moduri.

4. Fulgii de ovăz

Fulgii de ovăz reprezintă o mare sursă de carbohidrați sănătoși. Aceasta ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, care va menține o concentrare ridicată, în timp ce energia rapidă te va ajuta să obții o minte mai limpede.

5. Spanacul

Spanacul este bogat în antioxidanți și minerale și este una dintre cele mai bogate plante în fier, care ajută la îmbunătățirea  concentrării și reducerea riscului de deteriorare legat de vârstă și boala Alzheimer. Cercetătorii au descoperit că hrănirea animalelor de laborator cu o dietă bogată în spanac a crescut în mod semnificativ capacitatea lor de învățare și abilitățile motorii.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments