5 paşi ca să-ți detoxifiezi organismul

detoxifiereDe-ndată ce răsare firul ierbii, te apuci să scuturi şi să deretici prin casă. De ce să nu-i oferi şi organismului tău o binemeritată „curăţenie de primăvară“? Iată 5 paşi ca să elimini „balastul“ de toxine!

Semnele că organismul tău a acumulat prea multe toxine sunt vizibile: eşti obosit, ai insomnii, îţi apar tot soiul de bubiţe pe faţă şi ai pungi sub ochi. Alimentaţia prea consistentă de peste iarnă, modul de viaţă sedentar, carenţele de vitamine şi minerale îşi spun acum, când soarele mijeşte mai puternic de sub nori, cuvântul. Soluţia? O detoxifiere ca la carte, care curăţă sângele de sedimentele toxice acumulate. Poţi urma o cură rapidă, de 10 zile, sau una de durată, de o lună.

1. Lămâia ajută ficatul

Ficatul este organul prioritar vizat de curele de detoxifiere, căci el este responsabil cu neutralizarea şi eliminarea deşeurilor din sânge.

Cum procedezi:
Pentru a stimula funcţiile ficatului, începe-ţi ziua bând un pahar mare de limonadă cu miere. Sucul de lămâie e antiseptic şi are un efect de curăţare foarte eficace.

2. Păpădia, bună pentru rinichi

Rinichii filtrează şapte litri de sânge pe oră, substanţele dăunătoare fiind eliminate prin urină. Păpădia, care se găseşte din belşug primăvara, favorizează diureza. În plus, este şi drenor hepatic. Poate fi consumată sub formă de salată sau ca infuzie, în asociere cu rozmarinul şi cu urzicile.

Cum procedezi:
Salată din frunze de păpădie: culege frunze, spală-le bine, taie-le mărunt. Amestecă-le cu mărar sau cu pătrunjel, adaugă ulei de măsline presat la rece şi oţet de mere. Savurează o salată la începutul fiecărei mese principale, adică de 2-3 ori pe zi.
Ceai de păpădie: culege frunze şi rădăcini de păpădie, spală-le, lasă-le la uscat. Foloseşte 2 linguriţe de plantă la o cană cu apă clocotită şi infuzează  15 minute.

Atenţie! Planta se consumă înainte de apariţia pufului.

3. Orezul îți curăță intestinele

Scoate din meniu, pe timpul curei de detoxifiere, carnea, brânza, ouăle, cafeaua, ciocolata, alcoolul, pâinea şi laptele. Dă prioritate salatelor de sezon, legumelor şi fructelor crude sau gătite la abur, cerealelor şi nucilor.

Cum procedezi:
Ai undă verde la orez, care, graţie concentraţiei ridicate de potasiu, stimulează „expulzarea” toxinelor.

Citește aici continuarea!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments