Acizii Omega-3, te protejează de cancerul de piele

omega3Ia o pastilă și protejează-ți pielea de cancer: administrarea suplimentelor pe bază de Omega-3, (ulei de pește), ar putea să fie suficiente pentru a opri dezvoltarea cancerului de piele, potrivit unui nou studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică.

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au descoperit că persoanele care au consumat 5 gr de Omega-3 pe zi, au prezentat o toleranță cu până la 50% mai mare a sistemului lor imunitar atunci când au fost expuse la 15 minute de lumină solară.

Ce înseamnă asta: doza zilnică ar putea întări mai mult sistemul imunitar atunci când suntem expuși luminii soarelui, prin scăderea inflamației din țesuturi, spune autorul studiului, Dr. Suzy Pilkington.

Dar ține minte, doar pentru că o doză de 5 gr de Omega-3, echivalentul a aproximativ 1,5 portii de pește, oferă o oarecare protecție, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să sari peste crema cu factor de protecție solară.

„Dozele de expunere studiate au fost foarte mici”, spune Dr. Pilkington. ”Sunt șanse mari să te afli mai mult de 15 minute pe zi în lumina soarelui în această primăvară, așa că ar trebui să iei în continuare măsurile adecvate pentru a te proteja de razele UV ”, explică ea.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments