Alcoolul: cele mai ignorate calorii

alcool-caloriiDacă ții la siluetă trebuie să fii foarte atent la cantitatea de alcool pe care o consumi, deoarece acesta este pe locul 2, după grăsimi, ca număr de calorii.

Un pahar cu 250 ml. de vin conține 178 kcal., echivalentul a 2 biscuiți digestivi cu ciocolată. Pentru a arde aceste calorii, trebuie să mergi vioi, timp de aproximativ 37 minute. Un pahar de băutură cola are aproximativ 107 kcal. Deci, dacă vrei să slăbești, degeaba renunți la acest gen de băuturi dacă nu renunți și la alcool.

Calorii goale

Spre deosebire de alimente, băuturile alcoolice au o valoare nutrițională foarte mică, în unele cazuri chiar nulă.

Kate Mendoza, managerul de educație anti-cancer la WCRF (World Cancer Research Fund), a declarat: „Rapoartele recente au arătat că oamenii nu sunt conștienți de caloriile din băuturi și nu le includ în calculul consumului lor de zi cu zi.”

Conținând 7 kcal./gr., alcoolul are mai puține calorii decât grăsimea, care conține 9 kcal./gr., dar mai multe decât proteinele și carbohidrații care conțin câte 4 kcal./gr.

Reducerea consumului de alcool poate avea un efect important asupra pierderii în greutate, dar și asupra menținerii unei greutăți optime.

Potrivit WCRF, alcoolul în exces este asociat cu diferite tipuri de cancer: de gură, laringe, esofag, sâni, intestin și de ficat.

Organizația Mondială de Sănătate recomandă bărbaților să nu consume în mod regulat mai mult de 3-4 unități de alcool pe zi, iar femeilor, să consume alcool ocazional și să se limiteze la 2-3 unități pe zi.

1 unitate = 20 gr. alcool pur ~ 1 bere (500 ml.) ~ 1 pahar de vin (200 ml.) ~ 1 shot de tărie (40 ml.).

Așadar, limitează-ți aportul de alcool dacă vrei să fii mai slab și mai sănătos!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments