Alimente care accelerează îmbătrânirea

alimente-imbatranireÎn timp ce unele alimente îți șterg anii de pe chip și-ți păstrează un tonus bun, altele nu fac decât să îngreuneze activitatea organismului și să te facă să pari mai în vârstă decât ești. Iată ce să ștergi de pe lista de cumpărături!

Grăsimile saturate

În această categorie intră o gamă variată de produse, începând de la margarină, unt gras, prăjeli și terminând cu prăjiturile cu multă cremă. Într-adevăr, sunt foarte gustoase, dar organismul chiar nu-ți va mulțumi după ce le-ai consumat. În schimb, radicalii liberi vor afecta sănătatea celulelor tenului și te vei confrunta cu riduri premature din cauza pierderii elasticității pielii.

Zahărul rafinat

Dacă crezi că această formă de zahăr se găsește doar în dulciuri, atunci află că te-ai înșelat. Ketchup-ul, sosurile pentru salate din comerț și maioneza, toate au în compoziția lor o cantitate mai mare sau mai mică de zahăr. Acesta eliberează în corpul tău un numit tip de molecule care în timp reduc producția de colagen, atât de necesară menținerii sănătății pielii.

Băuturile energizante și carbogazoase

În afara faptului că au foarte mult zahăr și coloranți sintetici, în aceste băuturi s-a găsit și o cantitate mare de fosfați, ceea ce duce la apariția complicațiilor la rinichi și la inimă sau chiar poate cauza atrofierea mușchilor.

Vezi aici care sunt celelalte alimente!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments