Alimente care te ajută în lupta cu alergiile

alergiiAlergiile sunt foarte neplăcute. Dar, în loc să folosești medicamentele clasice, poți utiliza unele alimente pentru a le învinge.

Citrice

Există multe studii care dovedesc beneficiile vitaminei C. Portocalele, lămâile și grapefruit-ul, sunt surse bogate în această vitamină.

Struguri roșii

Una dintre cele mai problematice efecte ale alergiilor este inflamația. Consumul de alimente bogate în antioxidanți poate ajuta la reducerea inflamației care apare în întregul corp. În plus, coaja strugurilor roșii este bogată în resveratrol, care este, de asemenea, un antiinflamator foarte eficient.

Broccoli

Sinusurile blocate pot fi desfundate prin consumul de broccoli. Dar acesta nu este singurul beneficiu al acestei legume. De asemenea, este foarte bogat în vitamina C (o cană de broccoli crud conține până la 80 mg. de vitamina C).

Varză verde

Varza conține fitochimicale, în special carotenoide. Este bine cunoscut faptul că acestea ajută la vindecarea alergiilor. Pentru a stimula și mai mult efectele carotenoidelor, persoanele afectate de alergii trebuie să consume varza în combinație cu un aliment gras.

Nuci

Nucile sunt foarte bogate în magneziu și vitamina E. Magneziul luptă împotriva respirației zgomotoase și astmului, iar vitamina E ajută la îmbunătățirea imunității și la protecția organismului împotriva radicalilor liberi.

Mere

Acestea conțin un flavonoid numit quercitină care este un antiinflamator foarte eficient. Coaja de mere este bogată în antioxidanți, în special polifenoli, care protejează celulele organismului.

Pește

Peștele este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, cunoscuți pentru proprietățile lor antiinflamatoare și pentru îmbunătățirea sistemului imunitar.

Ceapă și usturoi

Ceapa și usturoiul sunt, de asemenea, legume foarte bogate în quercitină. Ele acționează precum un antihistaminic (medicament antialergic) în tratamentul alergiilor de primăvară.

Există o mulțime de soluții alimentare pentru a combate efectele alergiilor. Dacă ești o persoană predispusă la alergii, protejează-te adăugând în dieta ta obișnuită aceste opt alimente.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments