Alimente care-ți sporesc senzația de foame

alimente-senzatie-foameUnele alimente, chiar dacă le mănânci în cantități mari, nu-ți oferă acea senzație de sațietate. În plus, provoacă dependență și-ți pun sănătatea în pericol. Află care sunt acestea pentru a le evita!

Guma de mestecat

De multe ori crezi că mestecatul unei gume îți va păcăli senzația de foame. Adevărul e că mai mult o vei accentua, deoarece vei stimula producția de suc gastric, dar și de salivă. Alege în locul ei o gustare sănătoasă, cum ar fi un fruct sau o mână de nuci ori alune.

Sucurile carbogazoase cu puține calorii

Cu siguranță ești mai tentată să cumperi sucuri dacă vezi că au foarte puține calorii, dar își păstrează gustul clasic. Însă cât de sănătoși sunt îndulcitorii artificiali în comparație cu zahărul? Nu sunt atât de indicați deoarece după fiecare pahar de suc băut vei vedea cum vei simți nevoia să ronțăi câte ceva.

Alimentele semipreparate, interzise la cină

Sunt de obicei sărace în fibre și bogate în calorii. Într-adevăr, este mult mai simplu să prepari o pizza congelată sau doar să pui la copt o plăcintă cu mere. Poate că te vei sătura pentru moment, dar după doar câteva minute vei fi tentat să mai adaugi ceva gustării de seară, iar numărul de calorii va crește considerabil.

Vezi aici care sunt celelalte alimente!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments