Arderea grăsimii: Bărbat vs. Femeie

slabire-barbat-femeieO dietă prescrisă de așa ziși „specialiști” nutriționiști, este în general, o dietă cu mulți carbohidrați și săracă în proteine și grăsimi. Dacă te apuci să ții o astfel de dietă, până la urmă o să realizezi că nu este cea mai bună de urmat. De fapt, în studii având comparații directe între dietele bogate și cele sărace în carbohidrați, s-a arătat clar că acelea sărace în carbohidrați sunt mult mai eficiente.

Există însă puține studii referitoare la răspunsul bărbaților comparativ cu femeile la dietele de slăbit. Un studiu recent, făcut pe o perioadă de 12 luni, cu 4 luni de slăbit și restul de 8 luni de menținere, a împărțit aleator bărbați și femei mature în două grupuri. Ambele grupuri au primit o dietă având un deficit de 500 de kcal pe zi, însă un grup a primit 1.6 g de proteină pe kilocorp, iar celălalt doar 0.8 g de proteină pe kilocorp (o cantitate foarte mică, dar pe care mulți o recomandă, din păcate). Ce s-a întâmplat ?

Ambele grupuri au arătat aproximativ aceeași medie a procentului de slăbire în greutate după cele 12 luni, de 10-11%. Dar pierderea în greutate înseamnă mușchi și grăsime. Vorbind strict de pierderea de grăsime, grupul cu mai multă proteină a pierdut aproximativ 14.3% față de doar 9.3% pentru grupul cu mulți carbohidrați. Așadar, dieta cu mai multă proteină și mai puțini carbohidrați s-a dovedit mult mai eficientă. Pe de altă parte, rezultatele au arătat diferențe majore între sexe. Bărbații au slăbit 18% din grăsime, în timp ce femeile doar 7.3%, rezultând un raport de 2.5 ori mai bun pentru bărbați.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments