Aspirina luată zilnic, un pericol pentru sănătate?

Mulți oameni iau o doză mică de aspirină în fiecare zi pentru a reduce riscul de atacuri de cord sau accidente vasculare cerebrale, sau dacă au un risc crescut din ambele. În timp ce beneficiul anticipat este o șansă mai mică de apariție a unor boli vasculare, doza zilnică de aspirină nu este lipsită de pericole: de exemplu, se mărește riscul hemoragiei interne cât și problema respirației în cazul persoanelor care suferă de astm. Prin urmare, importanța discuției în prealabil cu medicul de familie rămâne imperativă.

În general, aspirina este un tratament extrem de eficient atunci când este utilizat în mod corespunzător medical, dar nu este încă un medicament care ar trebui să fie luat fără supraveghere de specialitate  zi de zi, chiar și în cazul  dozelor mici.

Având în vedere că potențialele riscuri ar putea depăși beneficiile, aspirina nu este în prezent recomandată persoanelor sănătoase care nu au factori de risc pentru boli cardiovasculare, să ia aspirină pentru prevenirea evenimentelor cardiovasculare posibile cum ar fi atacul de inima și accidentul vascular cerebral.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments