Atenție, salata verde poate conține pesticide!

salata-verdeÎn topul celor mai tratate vegetale și prin urmare cele mai periculoase pentru organismul uman se numără: merele, țelina, ardeiul gras, piersicile, căpșunile, cartofii, salata verde, spanacul, strugurii și nectarinele.

Verdețurile precum spanacul sau salata verde sunt pline de substanțe nocive, pentru că frunzele acestora rețin foarte multe pesticide. La fel de periculoase sunt și rădăcinoasele, cum e țelina, care se dezvolta în pământ și retine multe reziduuri din pesticide, dar și nitrați. Cât despre afine, castraveți, struguri sau cartofi, acestea sunt vegetale perisabile, care nu prea rezistă la boli și la dăunători, așa că sunt și ele tratate cu multe substanțe.

Ce fructe și legume sunt sărace în pesticide?

Există câteva vegetale care sunt mai rezistente și care pot lupta cu bolile și dăunătorii, astfel încât producătorii nu mai trebuie să folosească substanțe periculoase pentru tratatea lor. Acestea sunt: ceapa, ananasul, avocado, varza, mazărea, sparanghelul, mango, vinetele, kiwi, pepenele galben și cel roșu, grepfrutul, ciupercile și cartofii dulci.

Pesticidele nu se pot înlătura prin spălare sau prin preparare termica. Din păcate, sunt foarte mulți producători români care își vând marfa în piețe, care însă nu știu ce cantitate sau concentrație de pesticide să folosească, crescând astfel fructe și legume otrăvitoare.

Și ce e de făcut?

În această perioadă piețele sunt pline de producători care vând salată verde, care e foarte sănătoasă și benefică pentru organism atunci când e crescută corespunzător. În cazul în care e posibil, cumpărați salata de la producătorii care cultivă legumele în sistem ecologic. Cumpărați legume importate doar din Uniunea Europeana, nu și din afara ei.

Salata verde adevărată e sănătoasă și ușor de digerat. Se poate asezona cu un dressing preparat din ulei de măsline extravirgin, plante condimentate (salvie, cimbru, busuioc) și zeamă de lămâie.

Consumați salata verde cu o jumătate de oră înainte de masă. Dacă veți consuma carne, nu adăugați crutoane sau brânza în salată!

Salata verde adevărată ne va oferi antioxidanți puternici anticancerigeni și ne va întări sistemul imunitar; mai mult, va avea și un puternic efect de stimulare a detoxifierii naturale a organismului.

Voi de unde cumpărați salata verde? Dacă o cumpărați de la piață, pe care o alegeți – pe una care arată bine, e foarte mare, sau una mai mica, care nu e la fel de „arătoasă”?

Sursa: DoctorMenci

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments