Banana, fructul ideal?

banana

Bananele sunt alimente tonice și mineralizante, foarte benefice pentru organismul uman, atâta timp cât sunt consumate 1-2 banane/zi. Ele conțin 3 tipuri de zaharuri naturale: sucroză, fructoză și glucoză, dar și o cantitate mare de vitamine, minerale și fibre.

O banană oferă energie aproape instantaneu, în timp ce 2 banane pot furniza energie pentru un antrenament intens de 90 de minute. Nu e de mirare că este fructul preferat al sportivilor de performanță și este considerată de către specialiști ca fiind fructul ideal.

Pe lângă furnizarea de energie, bananele ajută și în afecțiuni precum:

Depresie

Conform unui studiu recent efectuat în rândul persoanelor care suferă de depresie, multe dintre acestea s-au simțit mult mai bine după ce au mâncat o banană. Acest lucru se datorează faptului că bananele contin triptofan, un tip de proteină pe care organismul o transformă în serotonină, supranumit hormonul fericirii.

Nervi

Bananele sunt bogate în vitamine B, care ajută la calmarea sistemului nervos.

Mahmureală

Unul dintre cele mai rapide moduri de a vindeca mahmureala este de a face un milkshake de banane, îndulcit cu miere. Banana calmează stomacul și, cu ajutorul mierii, reglează nivelul de zahăr din sânge, în timp ce laptele calmează și re-hidratează organismul.

Grețuri matinale

Gustările dintre mese bazate pe banane ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge, astfel evitând grețurile matinale.

PMS (Sindromul premenstrual)

Uită de pastile și mănâncă o banană! Aceasta conține vitamina B6, arhicunoscută pentru combaterea PMS.

Anemie

Bogate în fier, bananele stimulează producția de hemoglobină din sânge și astfel ajută în cazurile de anemie.

Tensiune arterială

Acest fruct tropical unic este extrem de bogat în potasiu, însă foarte scăzut în sare, ceea ce este perfect pentru o tensiune arterială normală.

Constipație

Bogate în fibre, bananele ajută la restabilirea florei intestinale, ajutând la depășirea problemei fără a recurge la laxative.

Arsuri stomacale

Bananele au un efect alcalin în organism, așa că, dacă suferi de arsuri la stomac, încearcă să mănânci o banană pentru a te simți mai confortabil.

Ulcer

Banana este folosită ca aliment dietetic împotriva tulburărilor intestinale, datorită texturii sale moi și netede. Este singurul fruct care poate fi consumat fără riscuri în majoritatea cazurilor.

Înțepături de țânțari

Înainte de a folosi crema pentru înțepături de insecte, încearcă să freci zona afectată cu partea interioară a unei coji de banană. Vei observa o reducere a umflăturii și a iritației.

Așadar, banana este un remediu foarte eficient pentru multe boli și afecțiuni. Dacă o comparăm cu un măr, reiese că are de 4 ori mai multe proteine, de 2 ori mai mulți carbohidrați, de 3 ori mai mult fosfor, de 5 ori mai multă vitamina A și Fier și de 2 ori mai multe vitamine și minerale.

P.S.: Bananele trebuie să fie motivul pentru care maimuțele sunt atât de fericite tot timpul 🙂

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments