Beneficiile consumului de bame asupra sănătății

bameBamele fac parte din sortimentul de legume fine, care sunt cultivate cu rezultate foarte bune în zona de sud a țării și în Câmpia de Vest. Ele sunt originare din Orientul Mijlociu, Nordul Africii și Grecia.

Bama este o legumă verde, lungă, cu semințe în rânduri duble, bogată în vitaminele A, C, B1, B2, B9 și în mineralele Fier, Calciu, Zinc, Potasiu, Magneziu. Din păcate, nu foarte multă lume mănâncă bame, poate și din cauza faptului că nu știu ce beneficii aduc acestea sănătății:

Previn diabetul

Fibrele de calitate superioară găsite în bame ajută la stabilizarea glicemiei prin reducerea ratei la care zahărul este absorbit din tractul intestinal.

Lubrifiază intestinele

Bamele lubrifiază foarte bine intestinele, datorită calităților lor laxative. Fibrele prezente în bame ajută digestia, previn și ameliorează constipația. Spre deosebire de târâțele de grâu, care pot irita tractul digestiv, bamele hidratează, datorită compusului lor mucilaginos. De asemenea, ajută la tratarea ulcerului gastric și neutralizarea acizilor, deoarece sunt foarte alcaline.

Scad colesterolul

Bamele scad nivelul de colesterol și toxinele din organism. Consumate în mod regulat, bamele pot fi considerate un bun medicament, fără a avea efectele secundare negative ale medicamentelor clasice.

Sporesc eficacitatea probioticelor

Bamele contribuie la starea de sănătate a tractului intestinal, alimentându-l cu bacterii bune (probiotice). Efectul este similar cu cel oferit de consumul de iaurt.

Pentru a păstra substanțele nutritive intacte, bamele trebuie să fie gătite cât mai puțin posibil, la foc mic sau ușor aburite.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments