Beneficiile consumului de hummus asupra sănătății

HummusAcest sos gustos provine din Orientul Mijlociu și este mai mult o pastă obținută din năut și susan, cu suc de lămâie, sare, usturoi proaspăt, boia de ardei și ulei de măsline. Poți vedea rețeta aici.

Se consumă în țări precum Siria, Grecia, Turcia, Liban și Cipru, dar a câștigat teren și pe plan local. Iată de ce nu ar trebui să-ți lipsească din dietă.

Menține o bună funcționare a sistemului digestiv

Cel mai semnificativ beneficiu al consumului de hummus este că îți păstrează tubul digestiv sănătos, datorită conținutului ridicat de fibre.

Are o mulțime de proteine

Deoarece are numeroase proteine​​, hummusul îți poate îmbunătăți densitatea osoasă, mușchii, pielea și calitatea sângelui. Desigur, poți obține proteine și ​​din carne, dar dacă ești vegetarian sau ții o cură, atunci aceasta este cea mai bună modalitate de a consuma proteine.

Te poate ajuta la scăderea colesterolului

Cum poate face asta? Datorită ingredientului său principal, năutul, cunoscut și sub numele de fasole garbanzo. În general, fasolea conține o mulțime de substanțe nutritive care pot scădea colesterolul, deoarece nu conțin grăsimi saturate. Năutul nu numai că previne acumularea colesterolului pe vasele de sânge, el poate, de asemenea, să mențină un nivel optim al zahărului din sânge.

Vezi aici alte beneficii ale consumului de hummus!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments