Beneficiile consumului de multivitamine

multivitamineMultivitaminele asigură aportul necesar pentru o bună funcţionare a organismului. Vin sub formă de pastile şi împreună cu o alimentaţie sănătoasă asigură echilibrul zilnic al sistemului.

Pentru unele persoane cu deficienţe, suplimentele de vitamine pot fi foarte utile. Cu toate acestea, ele au tendinţa de a le lua după ureche, fără prescripţie medicală. Astfel, nu sunt conştiente de efectele secundare pe care le pot avea asupra organismului şi nici de nevoile pe care le-ar putea avea corpul în prealabil.

Soluţia potrivită pentru a rămâne sănătoşi este ca organismul să poată absorbi suficiente vitamine vitale corpului. Împreună cu un regim alimentar sănătos şi echilibrat acestea acoperă toate necesitățile majore ale organismului. De aceea, este important să întelegi ce se întâmplă în corpul uman atunci când recurgi la pastilele magice”.

Compensează deficienţele de vitamine din organism

Pentru persoanele cu probleme medicale sunt recomandate suplimentele cu vitamine pentru a compensa deficienţa celor pierdute. Acestea protejează organismul de boli, iar persoanele care suferă de  anemie, de exemplu,  primesc un anumit procent de vitamina B12, sau B3. Alte deficiente precum lipsa de fier, sau lipsa de soare, sunt alimentate de vitamina D2.

Sunt recomandate înainte şi după sarcină

Unele femei gravide au nevoie de vitamine pentru a fi protejate pe timpul sarcinii, sau după naştere. O parte din aceste suplimenete sunt recomandate de către medici şi au efect si asupra sănătăţii nou-născutului. După naştere, femeile care alăptează le sunt recomandate vitaminele care ajută în procesul de lactaţie. Există posibilitatea ca o parte din ele să nu fie asimilate în întregime de organism. În acest caz, vitaminele prenatale, sau bazate pe fier, sunt cele care compensează deficienţele nutritive din organism.

Încetinesc procesul de îmbătrânire

Suplimentele de vitamine ajută încetinirea procesului de îmbătrânire. Anumite suplimente de vitamine, precum vitaminele C, A și E, sunt cunoscute ca antioxidanţi eficienţi care protejează organismul şi conferă  pielii o strălucire radiantă.

Vezi aici alte beneficii ale consumului de multivitamine!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments