Beneficiile consumului de ridichi asupra sănătății

beneficii-ridichiFăcând parte din familia cruciferelor, ridichile sunt originare din Sudul Asiei dar au început să fie folosite și în Egiptul Antic precum și în Europa. Timp de secole, ridichile au fost folosite drept medicament, în special pentru afecțiuni hepatice.

Pentru a te bucura de toate calitățile ridichilor, mănâncă-le crude, în salate, nu le prepara termic.

Iată cele mai importante beneficii ale consumului de ridichi:

Previne cancerul – antioxidanții prezenți în ridichi previn apariția tuturor tipurilor de cancer, iar fibrele previn apariția cancerului de colon. De asemenea, conține compuși care distrug celulele canceroase.

Menține inima sănătoasă – antioxidanții reduc nivelul colesterolului și reduc riscul apariției bolilor de inimă.

Reglează tensiunea – ridichile conțin foarte mult potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Menține sistemul digestiv sănătos – stimulează producerea de bilă, care este benefică pentru digestie și ficat. Fibrele ajută la prevenirea constipației.

Sprijină diureza– îmbunătățește funcțiile renală și hepatică, fiind foarte eficient și ca tratament al tulburărilor urinare.

Nu crește glicemia – având un indice glicemic foarte mic, ridichile au un impact redus asupra glicemiei, astfel încât pot fi consumate fără probleme de către diabetici.

Ajută în slăbire – datorită cantității mari de fibre și a aportului caloric și a IG reduse, ridichile reprezintă alimentul perfect pentru curele de slăbire.

Detoxifiază – ajută la purificarea sângelui și creșterea nivelului de oxigen în sânge.

Surse: Health Diaries / ShareCare

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments