Beneficiile consumului de vin roșu

Vin roșu

Pe lângă savoarea intensă pe care o are, vinul este o licoare cu numeroase proprietăţi terapeutice. Iată ce-l face atât de sănătos şi cum îţi e de folos.

Vinul roşu este bogat în resveratrol, un antioxidant puternic care se găseşte în coaja boabelor de struguri. De asemenea, acesta conţine potasiu, fluor, fosfor, colină (vitamină din complexul B), flavonoide şi alte substanţe nutritive care asigură buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, băutura poate fi considerată medicament atâta timp cât este consumată cu moderaţie.

Ţine glicemia sub control

Resveratrolul ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, fiind de un real folos pentru persoanele care suferă de diabet. O doză de 250 mg de resveratrol pe zi este suficientă pentru a menţine sub control glicemia, mai ales în cazul diabeticilor. Consumul de vin ajută şi la prevenirea problemelor de memorie (maladia Alzheimer, demenţă etc.), deoarece substanţele din compoziţia băuturii împiedică formarea unei proteine numite beta-amiloid, care declanşează, de obicei, boli la nivelul sistemului nervos.

Menţine sănătatea arterelor

Polifenolii din compoziţia vinului roşu au capacitatea de a preveni debutul, cât şi evoluţia aterosclerozei. Această afecţiune cardiovasculară se manifestă prin depunerea de grăsimi şi calciu pe artere, ducând la îngreunarea circulaţiei sângelui către organele vitale.

Te ajută să ai un somn liniştit

Dacă adormi greu sau te trezeşti de multe ori în timpul nopţii, bea un pahar cu vin roşu înainte de culcare. Această băutură conţine melatonină, o substanţă care, în mod normal, este secretată de creier şi este responsabilă de inducerea somnului. Melatonina are şi proprietăţi antiîmbătrânire şi anticancerigene care menţin pielea frumoasă şi trupul sănătos.

Apasă aici pentru a vedea alte beneficii și sfatul specialistului!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments