Beneficiile licopenului pentru sănătate

beneficii-licopenLicopenul este un carotenoid responsabil de culoarea naturală roșu-închis întâlnită în multe alimente, cele mai celebre fiind roșiile. Este unul dintre nutrienții principali găsiți în roșii, care fac din acestea niște super-alimente. Iată 7 dintre cele mai importante beneficii oferite de licopen:

Prevenirea cancerului

Conform studiilor, licopenul previne apariția radicalilor liberi, astfel scăzând riscul de cancer pulmonar și de prostată.

Antioxidant

Licopenul este considerat a fi unul din cei mai puternici antioxidanți, mai eficient decât orice alt carotenoid, inclusiv beta-caroten. Capacitatea antioxidantă a acestuia protejează nu numai celulele de stresul oxidativ, dar întărește și membranele celulare.

Sănătatea inimii

Licopenul previne stresul oxidativ, colesterol rău și ajută la prevenirea rigidizării și înfundării arterelor și altor tipuri de boli cardiovasculare.

Sănătatea oaselor

Este esențial pentru sănătatea oaselor și prevenirea osteoporozei. Un studiu a arătat că licopenul a ajutat la reducerea stresului oxidativ din oase și, prin urmare, a redus riscul de apariție a osteoporozei la femeile în postmenopauză.

Sănătatea pielii

Licopenul încetinește efectele îmbătrânirii și previne apariția ridurilor. De asemenea, protejează pielea de razele UV nocive.

Sănătatea ochilor

Ajută în prevenirea bolilor care apar odată cu vârsta înaintată, cum ar fi degenerescența maculară și cataracta.

Diabet

Conform studiilor, licopenul este de ajutor în tratarea simptomelor diabetului zaharat de tip 2.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments