Beneficiile merelor pentru sănătate

mere

Se spune că un măr pe zi ține doctorul departe (An apple a day keeps the doctor away) și nu este doar un simplu proverb. Iată care sunt beneficiile pe care le oferă consumul regulat de mere:

Scade colesterolul

Pectina din mere scade colesterolul LDL (rău). Oamenilor care mănâncă 2 mere pe zi, li se reduce nivelul colesterolului cu aproximativ 16%.

Ajută în slăbire

Un studiu a demonstrat că femeile care au mâncat 3 mere sau pere pe zi, au pierdut mai mult în greutate în timpul dietei decât femeile care nu au consumat fructe.

Ajută în diabet

Pectina din mere furnizează acid galacturonic, care reduce nevoia de insulină a organismului.

Ajută în astm

Un studiu recent arată că, copiii cu astm bronșic care au băut suc de mere zi de zi, au avut o respirație mai puțin zgomotoasă decât cei care au băut o dată pe lună. Un alt studiu a arătat că bebelușii femeilor care mănâncă multe mere în timpul sarcinii, au un risc mai mic de a face astm, decât cei ai mamelor care au mâncat doar câteva mere.

Previne cancerul pulmonar

Potrivit unui studiu făcut pe 10.000 de oameni, cei care au mâncat cele mai multe mere au avut un risc cu 50% mai mic de a dezvolta cancer pulmonar. Cercetătorii cred că acest lucru se datorează nivelului ridicat de flavonoide: quercetină și naringină.

Previne cancerul de sân

Un studiu de la Universitatea Cornell a demonstrat că șobolanii care au mâncat un măr pe zi au avut un risc de cancer mamar cu 17% mai mic. Cei hrăniți cu 3 mere pe zi, au avut un risc cu 39% mai mic, iar cei hrăniți 6 mere pe zi, cu 44% mai mic.

Previne cancerul de colon

Pectina din mere reduce riscul de cancer de colon și ajută la menținerea unui tract digestiv sănătos.

Previne cancerul de ficat

În urma unui studiu, șobolanii hrăniți cu, coji de mere au avut un risc cu 57% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer la ficat.

Protejează oasele

Florizina, un flavonoid găsit doar în mere și borul întăresc oasele și le protejează împotriva osteoporozei.

Previne Alzheimer-ul

Quercetina din mere protejează celulele creierului de radicalii liberi care distrug neuronii.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments