Beneficiile micului dejun

Mic dejunMama ta avea dreptate: micul dejun este într-adevăr cea mai importantă masă a zilei. Nu numai că îți oferă energie pentru a începe o nouă zi, dar micul dejun este legat de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv controlul greutății și performanțe îmbunătățite.

Studiile arată că un mic dejun sănătos (spre deosebire de tipul celor care conțin gogoși) te poate ajuta la:

  • O dietă nutrițională completă, bogată în substanțe nutritive, vitamine și minerale
  • Concentrare și performanțe îmbunătățite în activitățile de peste zi
  • Mai multă putere și rezistență  pentru activitățile fizice
  • Niveluri scăzute de colesterol

Micul dejun este important pentru toată lumea, dar mai ales pentru copii și adolescenți. Conform Asociației Americane de Dietetică, copiii care mănâncă micul dejun au performanțe mai bune în sala de clasă și pe terenul de joacă, cu o concentrare mai bună, abilități de rezolvare a problemelor, precum și o coordonare foarte bună.

Îți ții greutatea sub control

Multe studii, atât în rândul adulților cât și în rândul copiilor, au arătat că cei care consumă micul dejun tind să cântărească mai puțin decât persoanele care sar peste această masă.

De ce? O teorie sugerează că a mânca un mic dejun sănătos poate reduce foamea pe parcursul zilei și are puterea de a ajuta oamenii să facă alegeri mai bune asupra produselor alimentare pentru alte mese. Deși ar putea părea că salvezi caloriile sărind peste micul dejun, aceasta nu este o strategie eficientă. De obicei, foamea devine persistentă în jurul mesei de prânz și de-a lungul zilei, obligându-te să mănânci excesiv la acele mese.

Introdu proteinele ​​la micul dejun

Adăugarea unei mici cantități de proteine ​​la micul dejun poate fi acel impuls de care aveai nevoie pentru a te simți plin până la prânz.

„Proteinele împiedică apariția foamei deoarece sunt sățioase”, spune Purdue Wayne Campbell, cercetător la Universitatea Purdue.

Un mic dejun tradițional ce conține ouă, poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a obține cantitatea necesară de proteine ​de dimineață. În timp ce ouăle nu sunt întotdeauna asociate cu pierderea în greutate, acestea conțin o cantitate importantă de proteine ​​de cea mai înaltă calitate.

Află mai multe despre micul dejun!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments