Beneficiile miraculoase ale sucului de țelină

suc-de-telinaȚelina a fost întotdeauna asociată cu scăderea tensiunii arteriale. Atunci când sucul de țelină este combinat cu alte sucuri alcaline, acestea alcătuiesc o formulă unică, ce ajută la combaterea acidității din organism. Studii recente au arătat că țelina ar putea fi, de asemenea, eficientă în combaterea acizilor care cauzează cancerul.

Iată unele dintre cele mai importante beneficii ale mineralelor alcaline din sucul de țelină:

Aciditate: mineralele din acest suc echilibrează eficient pH-ul sângelui și neutralizează aciditatea din organism.

Sportivi: acționează precum o băutură tonică post-antrenament perfectă, deoarece înlocuiește electroliții pierduți și rehidratează organismul cu minerale alcaline.

Cancer: țelina conține cel puțin opt tipuri de compuși anticancer și antiacid. Printre acestea se numără acetilena și fenolii, care opresc creșterea celulelor tumorale și cumarina care previne cancerul, îmbunătățește imunitatea, reduce tensiunea arterială și migrenele.

Colesterol: scade în mod eficient colesterolul LDL (rău) prin reducerea acizilor grași din organism.

Constipație: efectul laxativ natural al țelinei ajută la ameliorarea constipației.

Diuretic: Potasiul și Sodiul din sucul de țelină ajută la reglarea lichidului din corp și stimulează producția de urină.

Temperatură: pe vreme secetoasă și caldă, bea un pahar de suc ​​de țelină de 2-3 ori pe zi, între mese. Va ajuta la normalizarea temperaturii corpului.

Inflamația: poliacetilena din țelină este un ajutor extraordinar în afecțiuni precum artrita reumatoidă, osteoartrita, guta, astmul și bronșita.

Funcția renală: ajută la menținerea funcției renale sănătoase și normale, astfel eliminându-se toxinele acide din organism și prevenind formarea pietrelor la rinichi.

Tensiunea arterială: consumul de suc de țelină zilnic, timp de o săptămână ajută în mod semnificativ la scăderea tensiunii arteriale. Pentru a fi eficient, bea sucul timp de o săptămână, fă pauză trei săptămâni, și începe iar.

Sistemul nervos: mineralele alcaline din sucul de țelină au un efect calmant asupra sistemului nervos, fiind astfel o băutură minunată pentru insomniaci.

Pierderea în greutate: consumând suc de țelină pe tot parcursul zilei, ți se va reduce pofta pentru dulciuri și pentru alimente bogate caloric.

Cum se prepară?

Se pune în blender țelina tăiată mărunt. Se adaugă apă și se mixează până se ajunge la consistența dorită.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

4 comments
FitnessNutritie
FitnessNutritie

TigantisSpiruNicola Se poate prepara atât din rădăcină de țelină românească cât și din tulpină de țelină americană.