Beneficiile nucilor verzi pentru sănătate

Nuci verziȘtiai deja că nucile sunt indicate pentru scăderea colesterolului deoarece conțin acizi grași Omega-3. Însă, la fel de bune, sunt și nucile verzi. Uite de ce este indicat să faci o cură cu aceste fructe!

Nucile verzi nu pot fi consumate crude, ci doar preparate, după ce le este îndepărtată coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncată, deoarece este benefică în tratarea afecțiunilor dermatologice.

Nucile verzi pot fi consumate în două feluri, sub formă de dulceață, sau sub formă de lichior. Pentru a prepara dulceață trebuie să îndepărtezi coaja de la nuci. Se amestecă nucile cu zahăr, apă și suc de lămâie și se fierb până când siropul se încheagă. Pentru sirop ai nevoie de 20 de nuci verzi tăiate felii, 1 l de alcool, 1,5 l de apă, 400 g zahăr și scorțișoară după gust. O parte din apă și alcool se amestecă cu nucile și se pune într-o damigeană. Se lasă 10 zile agitând din când în când damigeana. Se strecoară, iar esența de nuci se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune în sticle și se consumă după 4 săptămâni.

Nucile verzi conțin săruri minerale (cum este cupru și zinc), provitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, F, P.  Chiar dacă nucile sunt mai bogate din punct de vedere caloric decât carnea, ele conțin mai puține toxine.

Benefice pentru inimă

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanți. Aceștia nu doar că reduc colesterolul din sânge, dar reglează și tensiunea arterială. De asemenea, consumate constant, ele întăresc pereții vaselor de sânge și scad riscul de producere a infarctului miocardic și a altor afecțiuni cardiovasculare cu 30%. Cel mai indicate sunt după mesele ce abundă în preparate grase, deoarece atenuează din efectele nocive asupra organismului.

Vezi aici alte beneficii ale nucilor verzi!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments