Beneficiile spanacului pentru sănătate

spanacPopeye adoră spanacul 🙂 Sper că și tu, pentru că este foarte bogat în fibre, vitamine și minerale!

Iată câteva dintre numeroasele beneficii oferite de consumul de spanac:

Benefic în dietă

O cană de spanac conține aproape 20% din necesarul zilnic de fibre alimentare, care ajută la digestie, previn constipația, mențin nivelul zahărului din sânge și combat supraalimentarea.

Luptă împotriva cancerului

Flavonoidele, fitonutrienți cu proprietăți anti-cancer, abundente în spanac, încetinesc diviziunea celulară în cazul cancerului de stomac și de piele. În plus, acestea oferă protecție și împotriva apariției cancerului de prostată.

Proprietăți antiinflamatoare

Neoxantina și violaxantina, prezente în cantități foarte mari în spanac, sunt substanțe care joacă un rol foarte important în reducerea inflamației.

Proprietăți antioxidante

Vitaminele C și E, beta-carotenul, manganul, zincul și seleniul sunt antioxidanți care luptă împotriva osteoporozei, aterosclerozei și hipertensiunii arteriale.

Reglează tensiunea arterială

Peptidele din spanac ajută la reglarea eficientă a tensiunii arteriale.

Protejează ochii

Luteina și zeaxantina protejează ochii de cataractă și degenerescență maculară.

Întărește imunitatea

O cană de spanac conține peste 337% din necesarul zilnic de vitamina A, care protejează și întărește membranele mucoase, căile respiratorii, urinare și intestinale și luptă împotriva infecțiilor.

Menține pielea sănătoasă

Cantitatea mare de vitamina A din spanac ajută la menținerea pielii sănătoase și hidratarea optimă a acesteia, luptând, în același timp, împotriva psoriazisului, acneei și chiar a ridurilor.

Menține oasele sănătoase

O cană de spanac fiert asigură peste 1000% din necesarul zilnic de vitamina K, esențială pentru menținerea oaselor sănătoase.

Îmbunătățește funcția sistemului nervos

Tot vitamina K, ajută la menținerea unui sistem nervos sănătos.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments