Beneficiile sucului de Aloe Vera

beneficii-suc-aloe-veraAloe Vera este o plantă care se găsește în majoritatea grădinilor adiacente caselor din India. Calitatea principală a acestei plante este capacitatea foarte mare de hidratare, motiv pentru care este principalul ingredient al multor produse cosmetice. Climatul perfect pentru creșterea plantei de aloe vera este cald și uscat, dar are capacitatea de a se adapta la foarte multe tipuri de climă, de ex. poate fi crescută și în apartamentul tău din România.

Cu toate că nu este promovată în mod oficial, această plantă vindecă foarte eficient arsurile și vânătăile, dar totuși, acest lucru nu înseamnă că trebuie să o folosim în tratamentele externe în locul celor interne.

Gustul sucului de aloe vera nu este foarte plăcut (amar), dar compensează prin faptul că este un coktail plin cu vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E), minerale (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, crom, cupru, fier) și 19 aminoacizi dintre care 8 esențiali (nu pot fi produși de corpul uman).

Consumând suc de aloe vera (40 ml. de 3 ori/zi) înainte de masă, vei ajuta organismul să crească absorbția nutrienților și vitaminelor conținute de alimente.

Cele mai importante beneficii ale sucului de aloe vera:

Înfrumusețarea pielii – este cel mai bun medicament pentru vindecarea tăieturilor minore, arsurilor și iritațiilor pielii, iar colagenul conținut de aloe vera menține sănătatea pielii și previne îmbătrânirea acesteia.

Îmbunătățește imunitatea organismului – antioxidanții găsiți în aloe vera luptă înpotriva radicalilor liberi și îmbunătățesc sistemul imunitar.

Îmbunătățește digestia – conține substanțe care îmbunătățesc tranzitul intestinal, reduc nivelul de bacterii și drojdii din intestine și ajută la diminuarea arsurilor și a altor probleme digestive.

Tratează constipația – tratează foarte repede chiar și constipația cronică, dar nu este sugerat consumul în cantități mari, pentru a nu distruge mucoasa gastrică.

Ajută în tratamentul diabetului – pentru asta, trebuie să fie consumat, în cantități mici, timp de 3 luni, zilnic.

Ajută în procesul de slăbire – colagenul nu este ușor de digerat, prin urmare, organismul are nevoie de multe energie pentru digestie, acest lucru traducându-se prin mai multe calorii arse.

Excelent antiinflamator – conține 12 substanțe care reduc inflamațiile, fiind considerat cel mai bun medicament pentru artrită, umflături și dureri articulare.

Așadar, adaugă sucul de aloe vera în dieta ta zilnică, dar fără a depăși cantitatea de 60-120 ml/zi.

Iată cum poți prepara acasă sucul de aloe vera:

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments