Beneficiile uleiului de nucă de cocos asupra sănătății

beneficii-ulei-nuca-cocosÎn ultimul timp, uleiul de nucă de cocos a devenit foarte popular, mai ales în cercurile persoanelor interesate de un stil de viață sănătos, în ciuda faptului că timp de mulți ani a fost considerat nesănătos, din cauza conținutului ridicat de grăsimi saturate. Ultimele studii l-au ajutat să revină pe raftul cu produse sănătoase. Aceste studii au demonstrat că grăsimile saturate din uleiul de nucă de cocos, în special cel virgin, nu sunt la fel ca grăsimile saturate din alte tipuri de uleiuri, deoarece conțin acizi grași cu lanț mediu, care sunt foarte benefici pentru organism.

Totuși, nu orice fel de ulei de nucă de cocos este atât de benefic. Multe firme procesează uleiul la temperaturi ridicate, care elimină unele dintre calitățile acestui produs. De exemplu, în primele studii care incriminau acest ulei s-au observat efecte negative în organism ale uleiului de nucă de cocos asupra nivelului de colesterol, dar în aceste studii s-a folosit ulei hidrogenat, în timp ce uleiul neprelucrat, virgin, are efecte pozitive în organism.

Iată cele mai importante beneficii pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos:

Îmbunătățește sistemul imunitar

Uleiul de nucă de cocos poate ajuta în lupta împotriva bolilor, având proprietăți antivirale, antifungice și antibacteriene. Dacă te confrunți cu o infecție/virus, încearcă să bei puțin ulei de nucă de cocos.

Menține sănătatea sistemului cardiovascular

Grăsimile conținute de uleiul de nucă de cocos reduce riscul apariției atacurilor de cord și reduce nivelul de colesterol.

Polinezienii din insulele Cook, a căror dietă se bazează pe uleiul de nucă de cocos, au un nivel scăzut de colesterol și o incidență foarte scăzută de atac de cord. În Sri Lanka, s-a constatat că incidența de atac de cord a crescut ca urmare a diminuării consumului acestui ulei.

Menține sănătatea sistemului digestiv

Este benefic pentru probleme digestive, cum ar fi sindromul de colon iritabil, constipația și indigestia. Acest ulei luptă împotriva bacteriilor nesănătoasă din sistemul digestiv și îmbunătățește absorbția nutrienților în organism.

Ajută glanda tiroidă

Mulți oameni cred că uleiul de nucă de cocos extra virgin poate ajuta vindecarea hipotiroidismului. La acest capitol, studiile au rezultate care intră în conflict. Totuși, multe persoane care au consumat regulat acest ulei, au reușit să vindece hipotiroidismul și să renunțe, astfel, la medicamente. Așadar, dacă suferi de această boală, pentru a fi sigur că acest ulei este benefic pentru tine, discută cu medicul tău de familie înainte de a renunța la medicamente.

Ajută în slăbire

Un studiu a demonstrat că femeile care au consumat ulei de nucă de cocos virgin zilnic, au reușit să slăbească mai mult decât cele care nu au consumat. Chiar dacă acesta conține grăsime, ea nu se stochează în corp (deoarece este grăsime cu lanț mediu), ci este folosită pentru energie, stimulând astfel metabolismul.

Luptă cu stafilococii

Atunci când se aplică pe răni și inflamații, uleiul de nucă de cocos poate preveni infecția cu stafilococi.

Vindecarea rănilor

În urma unui studiu făcut pe șoareci s-a constatat că rănile tratate cu ulei de nucă de cocos virgin s-au vindecat mai rapid decât cele netratate cu acest ulei.

Previne apariția vergeturilor

În Asia, uleiul de nucă de cocos este frecvent utilizat pentru a preveni apariția vergeturilor în timpul sarcinii. Ai deja vergeturi? Aplică zilnic acest ulei pe zonele afectate și aspectul lor va fi ameliorat.

Protejează pielea

O piele hidratată este cheia tinereții veșnice. Poți folosi ulei de nucă de cocos în locul cremelor hidratante din comerț și vei observa diferențele. De asemenea, acesta combate bacteriile, erupțiile cutanate, dermatitele, acneea, ridurile, eczemele și psoriazisul.

Protejează părul

Uleiul de nucă de cocos poate fi, de asemenea, folosit pentru a îmbunătăți starea de sănătate a scalpului și a părului. Masează-ți scalpul și părul cu puțin ulei pentru a preveni căderea părului, pierderea proteinelor în timpul spălării și pentru a avea un păr puternic și mătăsos.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments