Boli care pot fi tratate cu propolis

propolis-brutAre proprietăţile unui antibiotic, stimulează imunitatea şi te ajută să îţi menţii un ten sănătos. Sunt doar câteva dintre beneficiile propolisului, unul dintre cele mai eficiente medicamente naturale.

De ajutor în caz de pneumonie

Mai multe studii au arătat că propolisul este un antibiotic natural extrem de eficient, deoarece distruge circa 30 de tipuri de virusuri. Dacă suferi de pneumonie ori de infecţii urinare, apelează cu încredere la tinctura de propolis.

Ca să o prepari, pui 100 g propolis mărunţit în 250 ml alcool de 60 de grade şi laşi la macerat, timp de o săptămână. Se administrează de 3 ori pe zi, câte o linguriţă într-un pahar cu apă.

Stimulează imunitatea

Dacă urmezi o cură cu propolis, creşti capacitatea organismului de a lupta cu bacteriile sau cu virusurile. Acest lucru se datorează conţinutului bogat de antioxidanţi şi de vitamine. Este indicat să ţii cura timp de o lună.

Eficient în tratarea ulcerului

Dacă suferi de gastrită sau de ulcer gastro-duodenal, este indicat să urmezi şi un tratament cu tinctură de propolis. Aceasta ajută la vindecarea mucoasei stomacului şi reduce aciditatea.

Trebuie să iei 15 picături de propolis cu 15-20 de minute înainte de prânz şi alte 15 picături cu 15-20 de minute înainte de cină. Cura poate fi ţinută pentru o perioadă de 3 luni de zile, dar nu mai puţin de o lună.

Te scapă de acnee

O cremă pe bază de propolis este indicată în cazul celor care suferă de acnee. Propolisul este cunoscut pentru proprietăţile sale antiinflamatoare, antibacteriene şi cicatrizante. Totodată, emulsiile cu propolis pot fi utilizate şi ca adjuvant în tratamentul dermatitelor şi al eczemelor.

Vezi aici alte boli care pot fi tratate cu propolis și contraindicațiile!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments