Calculează vârsta reală a organismului tău!

varsta-reala-organismPoate ai observat că uneori vezi literele în ceaţă şi că trebuie să faci eforturi pentru a putea citi un text. Până acum ai pus această problemă pe seama oboselii, spunându-ţi că eşti prea tânăr pentru a avea probleme cu vederea. Însă, în unele cazuri, vârsta din buletin nu reflectă câţi ani are de fapt corpul tău.

Chiar dacă uneori simţi că debordezi de energie, asta nu înseamnă că organismul tău „merge ca uns“. Pune-ţi corpul la încercare printr-o serie de teste menite a-ţi dezvălui cu exactitate cât de „bătrâne“ sunt organele tale.

Testul creierului

Din păcate, neuronii sunt printre puţinele celule care nu se regenerează, aşa că ar trebui să-i protejezi pe cei pe care-i ai. Pentru a vedea cât de repede îţi merge mintea, încearcă acest exerciţiu simplu. Numără în sens descrescător din 7 în 7 de la 100 până la 0 şi nu uita să te şi cronometrezi.

Dacă ai sub 40 de ani, nu ar trebui să dureze mai mult de 20 de secunde, iar dacă ai peste această vârstă ar trebui să-ţi ia în jur de 40 de secunde. Acum fă calculul. Dacă te-ai încadrat în timpul permis, înseamnă că vârsta din buletin şi cea a creierului tău coincid. În cazul în care ai numărat mai repede, poţi scădea 2 ani de la vârsta ta, dar dacă ai fost ceva mai lentă înseamnă că trebuie să mai adaugi 2 ani la numărul de primăveri.

Testul muşchilor

Ţesutul muscular este cel care controlează centrul de echilibru al organismului, de aceea este recomandat să faci exerciţii fizice în mod regulat. În cazul acestui test, tot ce trebuie să faci este să stai într-un picior, cu ochii închişi. Porneşte cronometrul şi încearcă să-ţi păstrezi cât mai mult timp echilibrul. Dacă ai reuşit să stai un minut, eşti cu 4 ani mai tânăr decât credeai, în timp ce pentru mai puţin de 30 de secunde poţi să tai doar 2 ani de la vârsta ta. Dacă ai un echilibru precar și ai rezistat doar 10 secunde, ar trebui să aduni 3 ani.

Testul auzului

Ţi s-a spus că eşti „tare de urechi“? Îţi poţi verifica auzul foarte simplu. Fixează radioul pe un post cu muzică şi coboară volumul la un sfert faţă de cât este atunci când asculţi în mod normal. Dacă nu auzi nimic, simţul auditiv este cu 5 ani mai mare ca tine, iar în cazul în care auzi muzica, dar nu înţelegi cuvintele, aduni 3 primăveri la anii din buletin. Te poţi bucura dacă totuşi auzi atât sunetele, cât şi textul, pentru că poţi scădea 2 ani din cei pe care îi ai deja.

Întră aici pentru a face testul pielii și al plămânilor!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments