Ce este dieta DASH?

DietaDieta DASH a fost promovată de Asociația pentru Sănătatea Inimii și a Plămânilor precum și Institutul de sânge pentru pacienții cu hipertensiune arterială, pentru a controla tensiunea arterială. Publicația americană US News & World Report a clasat dieta DASH ca fiind dieta numărul 1 în ianuarie 2013.

DASH reprezintă prescurtarea pentru Soluții Dietetice împotriva Hipertensiunii Arteriale.

Oamenii ce adoptă această dietă trebuie sa consume o mulțime de fructe, legume, cereale integrale, alimente sărace în grăsimi, lactate precum și pește, carne de pasăre, nuci și fasole. Cantitățile de grăsimi excesive, carne roșie, precum și băuturile și produsele alimentare cu conținut ridicat de zahăr sunt menținute la un nivel minim.

Dieta DASH se concentrează pe dimensiunea porțiilor, varietatea mare de alimente precum și obținerea nutrienților corespunzători din alimente.

Creatorii dietei DASH spun că aceasta nu a fost concepută pentru a scădea numai tensiunea arterială, ci este și o abordare echilibrată în materie de nutriție. Dieta DASH încurajează consumul minim de sodiu (sare) și creșterea aportului de magneziu, calciu și potasiu, în scopul de a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments