Ce trebuie să fac atunci când sunt stresat și am poftă de „junk-food”?

Gestionarea poftelor alimentare este un proces dificil. Din experiența mea, am învățat că, atunci când o persoană judecă emoțional, are tendința de a mânca nefiindu-i foame și uitând temporar scopul propus (de ex. slăbirea).

În perioadele stresante corpul nostru are nevoie de exerciții fizice pentru a se recrea, deci nu renunța la sport dacă ești stresat. De asemenea, alegerile fac diferența: este mai bine să mănânci un măr decât un gunoi (chips, biscuiți, ciocolată, etc.).

Iată cum îți poți gestiona poftele alimentare:

Fii conștient: dacă ești conștient că treci printr-0 perioadă stresantă, relaxează-te, ia o pauză de câteva minute, plimbă-te singur și concentrează-te la lucrurile care îți plac. Dacă ești stresat și nu faci nimic pentru a te relaxa, vei fi din ce în ce mai stresat.

„Curăță” bucătăria: ținând ispitele alimentare departe de tine, vei uita de ele și în momentul în care vei avea poftă de ceva dulce, te vei mulțumi cu un fruct.

Concentrează-te pe scop: vrei să slăbești? Nu uita asta în niciun moment, gândește-te că biscuiții pe care i-ai mânca nu te vor ajuta să obții 6-pack-ul sau talia de viespe mult visate.

În plus, obișnuiește-te să mănânci de 5-6 ori pe zi (3 mese principale și gustări) și bea suficientă apă (30 ml/kilocorp/zi).

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments