Cele mai bune plante medicinale ale lunii iulie

Ceai de mușețelEste perioada în care câmpurile și dealurile sunt pline cu flori medicinale. Nu ezita să le culegi și să prepari chiar tu leacuri, care te vor ajuta să vindeci sau să ameliorezi simptomele a nenumărate afecțiuni.

Muşeţelul te scapă de eczeme

Înflorește toată luna iulie și este de ajutor în vindecarea a nenumărate afecțiuni. Îl poți folosi sub formă de infuzie și tinctură. Ca să obții infuzia, pui o lingură de flori la 250 ml de apă.

Bei de 3 ori pe zi, în caz de colici, gastrită, dureri menstruale sau ulcer. Tinctura se obţine din 30 gr de flori pisate, din 20-30 ml de alcool de 70% şi 200 ml de ulei. Vindecă rănile, eczemele şi varicela.

Pelinul tratează durerile de cap

Constipația, dar și durerile de cap trec cu ceaiul de pelin. Îl obții dintr-o lingură de frunze măcinate, peste care torni o cană cu apă clocotită. Totodată, crește pofta de mâncare.

Dacă suferi de afecțiuni ale ficatului, ale bilei, de afecțiuni renale, apelează cu încredere la infuzia de pelin. Pui o linguriţă de flori într-o cană cu apă fiartă și bei de 2 ori pe zi.

Dacă eşti însărcinată, nu este indicat niciun tratament cu pelin, deoarece stimulează contracţiile uterine.

Sunătoarea, împotriva arsurilor solare

Sunătoarea este unul dintre cele mai bune remedii împotriva arsurilor solare. Nu trebuie decât să prepari un ulei din această plantă. Laşi un pumn de flori într-un vas cu ulei de gătit, la soare, timp de o săptămână.

Tinctura, care se prepară din amestecul a 2 linguri de flori, cu jumătate de ml de alcool de 60% şi se bea de 3-4 ori pe zi. Este indicată în stările de nervozitate, insomnii şi depresie. Infuzia de sunătoare este de ajutor în hepatita cronică și în gastrită.

Vezi aici și alte plante vindecătoare!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments