Cele mai bune remedii împotriva retenției de apă

Remedii împotriva retenției de apăDe câte ori nu ți s-a întâmplat să observi că picioarele tale sunt atât de umflate că abia mai intră în papuci? De vină este retenția de apă. Din fericire există câteva remedii împotriva ei.

Retenția de lichide, cunoscută în termeni medicali sub denumirea de edem, se manifestă îndeosebi la nivelul mâinilor și al picioarelor. Este cauzată de o multitudine de factori, în special de consumul ridicat de sare, de circulația deficitară la nivelul membrelor, de stres, de sarcină, de afecțiuni cardiovasculare, boli ale ficatului sau dereglări hormonale.

Ceai de păpădie

Un studiu publicat în 2009 în Jurnalul de Medicină Alternativă a relevat faptul că mușețelul are efect diuretic. Are în componența sa mult potasiu care ajută la înlăturarea excesului de sodiu din organism. Pune o lingură de flori de mușețel într-o cană cu apă fierbinte și las-o la infuzat 10 minute. Strecoară și bea câte o cană de 3 ori pe zi.

Ceai de pătrunjel

Nu este doar un bun condiment, ci și un excelent diuretic. Îl poți consuma fie sub formă de ceai, punând la infuzat într-o cană cu apă fierbinte o mână de pătrunjel uscat, fie sub formă de cocktail, amestecând în blender o mână de pătrunjel proaspăt cu sucul de la o lămâie stoarsă și 250 ml de apă.

Sarea Epsom

Ajută la drenarea excesului de lichide din organism, precum și a toxinelor, relaxând mușchii. Pune 2 căni de sare epsom într-o cadă cu apă caldă și relaxează-te 15 minute. Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

Vezi aici și alte remedii!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments