Cerealele – miracol pentru sănătate

cereale-miracol-sanatateDatorită conținutului bogat de fibre, cerealele sunt aliați de nădejde pentru o digestie bună și, în combinație cu diverse lichide, ajută în curele de detoxificare. În plus, ele pot fi folosite în preparate medicinale făcute în casă, foarte eficiente împotriva multor afecțiuni.

Grâul stimulează sistemul imunitar

Bobul de grâu abundă în elemente nutritive precum vitamine, minerale și proteine, de aceea cura cu grâu încolțit previne artrita, scade pofta de dulciuri și de alcool, îți fortifică rădăcina firului de păr și crește capacitatea vizuală. Atunci când o ții cel puțin trei luni, ea fortifică sistemul natural de protecție a organismului împotriva bolilor, previne anemiile, dar are și capacitatea de a ajuta organismul să se refacă mai repede după o intervenție chirurgicală.

Cum se prepară:

Într-un vas se pun 200 g de grâu și se spală sub mai multe jeturi de apă. Apoi se dă vasul deoparte, iar din 8 în 8 ore se schimbă apa, având grijă să nu fie atins grâul. După trei zile, va apărea rădăcina și un colț mic verde. Când acesta ajunge la doi mm, se bun boabele într-o sită, ce se va ține iarăși sub jet. Se iau 4 lingurițe de grâu amestecate cu miere de albine dimineața, pe stomacul gol.

Ai grijă!

Grâul încolțit este contraindicat femeilor care se confruntă cu menstruație abundentă.

Meiul reglează tensiunea arterială

Meiul este unul dintre cele mai bogate alimente în magneziu și în vitamina B3, combinație care ajută la reducerea tensiunii arteriale și a colesterolului „rău“, scăzând astfel riscul de producere a infarctului. El este benefic în cazul depresiilor și a durerilor cronice, întrucât conține o substanță asemănătoare melatoninei, responsabilă de tonusul fizic și psihic al organismului. În plus, meiul este antibacterian, eliminând mirosul neplăcut al respirației.

Cum se prepară:

Se spală de mai multe ori semințele și se lasă peste noapte în apă, la înmuiat. La o parte de mei se pun trei părți de lichide, apă sau supă, și se fierbe până când capătă consistența unui pilaf sau a unei paste cremoase. Dacă mai este nevoie, se mai adaugă apă în timpul fierberii.

Ovăzul te ajută când ai pietre la rinichi

Unul dintre puținele cereale care pot fi consumate în stare crudă, ovăzul poate fi eficient în cazul persoanelor care au nisip sau pietre la vezica biliară și la rinichi, dar este indicat în același timp suferinzilor de diabet sau de hepatită. În cazul stărilor de astenie, surmenaj sau somnolență accentuată, cura cu ovăz funcționează ca un adjuvant pe lângă tratamentele clasice, oferind un impuls de energie organismului. Principala calitate a boabelor de ovăz este dată însă de conținutul ridicat de fibre ce țin în frâu apetitul, stimulează digestia și oferă o senzație de sațietate de lungă durată.

Cum se prepară:

Fulgii de ovăz se pot consuma în stare neprocesată alături de ceai sau iaurt, fiind o alegere excelentă pentru un mic dejun sănătos, care-ți va încărca bateriile cu energie pentru întreaga zi. Dacă nu-ți place crud, îl poți fierbe timp de 20 de minute în apă sau în lapte și îl poți mânca sub formă de budincă.

Atenție!

Cerealele conțin gluten, fiind interzise persoanelor care au intoleranță alimentară la această substanță!

Vezi și beneficiile orzului și secarei!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments