Clătite de cacao cu „smântână” de caju și fructe de pădure

clatite-smantana-caju-fructe-padurePentru acele zile în care vi se va face dor de clătitele calde, umplute cu bunătăți, încercați această variantă simplă, dar delicioasă, de clătite de cacao cu „smântână” de caju și fructe de pădure. Sunt foarte bune însă cel mai mult îmi place „smântâna”, care se apropie foarte mult de gustul smântânii normale.

„Smântână”

Ingrediente:

  • 1 cană caju crud, înmuiat 2 ore în apă
  • 1/2 cană apă
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1/4 linguriță pudră de probiotice (probioticele se găsesc în farmacii)
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 linguriță oțet de mere

Mod de preparare:

1. Mixați totul până rezultă o pastă omogenă.
2. Turnați compoziția într-un bol și lăsați-o la temperatura camerei pentru 12 ore.
3. Amestecați și transferați bolul în frigider pentru alte 24 ore. După acest timp este gata.

Clătite

Ingrediente:

  • 250 g dovlecel curățat de coajă
  • 220 g pulpă de mango, bine coaptă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriță esență pură de vanilie
  • 1/4 cană + 2 linguri sirop de agave
  • 1/2 cană făină de in (obținută prin mixarea semințelor de in)
  • 1/2 cană cacao
  • 1 vârf cuțit sare

Mod de preparare:

1. Se mixează toate ingredientele în blender până rezultă o pastă fină și omogenă.
2. Pe fiecare tavă a aparatului de deshidratat se pune hârtie de copt.
3. Se toarnă compoziția și se întinde uniform, în strat nu prea subțire, dar nici prea gros deoarece vor fi greu de tăiat în farfurie, pentru a obține discuri cu diametrul de 12 cm. Vor rezulta 8 clătite.
4. Se deshidratează 4-5 ore, până când se pot desprinde de pe foi. Se întorc și pe partea cealaltă și se mai deshidratează 1-2 ore, până când sunt uscate însa ușor de pliat.
5. Se servesc clătitele cu fructe de pădure amestecate cu „smântână” și decorate cu sos de ciocolată (miere + cacao sau sirop de agave/arțar + cacao).

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments