Condimente și mirodenii benefice pentru organism

condimente-beneficeMirodeniile şi plantele aromatice, cu toate că de obicei sunt utilizate pentru a da aromă alimentelor, au şi alte proprietăţi. Au o valoare nutritivă ridicată şi sunt un bun adjuvant în numeroase boli. Descoperă care sunt beneficiile lor!

Ardeiul iute stimulează metabolismul

Ardeiul iute dă un gust picant preparatelor culinare şi, totodată, oferă un impuls bun metabolismului. Capsaicina, substanţa care este responsabilă pentru gustul picant al acestui condiment are capacitatea de a creşte rata metabolică şi, implicit, de a arde multe calorii. Mai mult, consumul de capsaicina ajută şi la protejarea inimii, pentru că face ca aceasta sa nu reţină colesterolul rău.

Scorţişoara reduce nivelul de zahăr din sânge

Unele studii au arătat că adăugarea scorțișoarei în mâncăruri (până la o linguriţă pe zi) poate ajuta persoanele care suferă de diabet de tip 2 să-și mențină în limite normale nivelul de zahăr din sânge.

Curcumă împotriva inflamațiilor

Curcuma este un praf galben care este produs prin zdrobirea tulpinii uscate a unei plante ce se găseşte în principal în India şi Indonezia. Medicina modernă confirmă multe dintre avantajele acestui condiment, multe fiind legate de curcumină, un compus din curcumă cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii. A fost demonstrat faptul că acest compus calmează durerea de artrită și reduce inflamațiile. De asemenea, are beneficii în tratarea bolilor de inimă, a diabetului și cancerului (de colon, de prostată şi de sân).

Vezi aici și alte condimente care au efecte benefice pentru organism!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments