Consumul de vin roșu ajută împotriva cancerului la sân?

Consumul regulat de alcool crește riscul de cancer mamar, cu excepția vinului roșu, care are un efect opus atunci când este consumat cu moderație, susțin cercetătorii de la spitalul Cedars Center din Los Angeles. Cercetătorii au explicat faptul că substanțele chimice din semințele și pieile de struguri roșii reduc ușor nivelul de estrogen și cresc nivelul de testosteron în rândul femeilor aflate în premenopauză, reducând astfel riscul de cancer de sân.

Se subliniază faptul că strugurii roșii, au prin compușii lor principalele beneficii, nu doar vinul roșu. Medicii sugerează că femeile ar trebui să ia în considerare vinul roșu atunci când aleg o băutură alcoolică pentru consum, mai degrabă decât să încurajeze consumul vinului în defavoarea strugurilor.

Acest studiu contrazice, în parte, convingerea potrivit căreia eventualul consum al tuturor tipurilor de băuturi alcoolice crește șansele unei femei de a dezvolta cancerul la sân, deoarece alcoolul crește nivelul de estrogen, care, la rândul său, încurajează creșterea celulelor canceroase.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments