De ce nu este bine să bei în timpul mesei

Apa în timpul meseiObișnuiești să bei apă în timp ce iei masa? Îți oferim câteva motive bune pentru care trebuie să renunți imediat la acest obicei.

Diluează sucul gastric

Stomacul secretă acizi digestivi care asigură buna digestie a alimentelor. În plus, acești acizi au un rol important în distrugerea agenților infecțioși care sunt asimilați în corp prin intermediul alimentelor consumate. În momentul în care bei apă, acești acizi sunt diluați, ceea ce înseamnă că ei nu mai pot funcționa la parametri normali. Din această cauză, sistemul digestiv este dat peste cap – apar crampele abdominale și senzația de balonare.

Reduce cantitatea de salivă

Până când ajung în stomac, alimentele sunt descompuse încă din cavitatea bucală cu ajutorul salivei. Totodată, saliva stimulează stomacul să producă enzime digestive cu scopul de a digera mai bine alimentele consumate. Însă când bei apă în timp ce mănânci, saliva este diluată, moment în care stomacul primește semnale slabe că ar trebui să producă mai multe enzime digestive.

Cauzează aciditate

Dacă obișnuiești să bei apă în timp ce mănânci și în același timp te confrunți cu aciditatea stomacală, de vină ar putea fi acest obicei nesănătos. Întrucât sistemul digestiv este dat peste cap, stomacul continuă să absoarbă apă până când ajunge la saturație. Apoi apa asimilată începe să dilueze sucul gastric, numărul enzimelor digestive scade, ceea ce duce automat la apariția problemelor de digestie și, implicit, la declanșarea arsurilor stomacale.

Vezi aici alt motiv foarte important!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments