Drojdia de bere și proprietățile sale terapeutice

drojdia-de-bereÎn compoziţia drojdiei de bere se găsesc aminoacizi, lipide, glucide, săruri minerale, vitaminele D, E şi toate din complexul B, potasiu, fier, calciu, magneziu şi fosfor. Aceste substanțe joacă un rol esențial în menținerea sănătății.

Un aliat de nădejde pentru inima ta

Compuşii drojdiei de bere fac din aceasta un remediu excelent pentru persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare, deoarece ajută la îmbunătăţirea funcţiilor inimii şi la o mai bună circulaţie a sângelui. De asemenea, consumul de drojdie contribuie şi la reglarea nivelului de colesterol din sânge.

Combate anemia

Datorită conţinutului ei bogat în vitamine şi minerale, dacă ţii o cură cu drojdie de bere, organismul va asimila mult mai uşor substanţele de care are nevoie pentru a funcţiona în bune condiţii.

Ţine la distanţă afecţiunile digestive

Cura cu drojdie de bere ameliorează şi neplăcerile cauzate de gastrită, ulcer, constipaţie şi infecţii intestinale. Consumul de drojdie de bere favorizează totodată şi refacerea florei intestinale după tratamentul cu antibiotice ori după un exces de medicamente.

Cum se foloseşte

  1. La o linguriţă cu drojdie proaspătă se adaugă două linguriţe cu miere. Din pasta obţinută se iau trei linguriţe, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.
  2. În jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt se pun două linguriţe cu drojdie uscată, se amestecă bine şi se dă la rece. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize.

Atenţie!  O cură cu drojdie de bere nu trebuie să dureze mai mult de 30 de zile.

Vezi aici alte beneficii ale drojdiei de bere și sfatul specialistului!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments