Este bine dacă înlocuiesc fitness-ul cu Zumba?

fitness-vs-zumbaÎn ultimii ani, antrenamentele Zumba au câștigat o popularitate foarte mare, milioane de practicanți declarându-se mulțumiți de acest tip de antrenament. Foarte multe persoane renunță la antrenamentele tradiționale de fitness în favoarea celor de Zumba. Întrebarea este: este bine să renunțăm la fitness pentru Zumba? Amândouă au avantaje și dezavantaje, dar este important să fii informat înainte de a lua o decizie.

Beneficiile fitness-ului tradițional

Mulți dintre noi au abonament la o sală de fitness. Printre avantajele pe care le oferă o sală de fitness se numără echipamentele diversificate precum benzi, biciclete, steppere, aparate cu greutăți, greutăți libere, saci de box, mese de ping-pong, etc. așadar fiecare individ poate găsi ceea ce i se potrivește. De asemenea, în timpul antrenamentelor poți fi asistat de către un instructor personal care să-ți dea sfaturi, să te motiveze și să te ajute să-ți îndeplinești obiectivele.

Poate cel mai bun motiv pentru care nu ar trebui să înlocuiești sala de fitness cu Zumba este faptul că exercițiile cardio pe care le poți face într-o sală de fitness te ajută să arzi mai multe calorii decât antrenamentele Zumba. În plus, sala de fitness este cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea forței și rezistenței musculare.

Beneficiile antrenamentelor Zumba

Aceste antrenamente constau în dansuri distractive, perfecte pentru cei ce sunt plictisiți de antrenamentele clasice. Antrenamentele Zumba te vor ajuta să-ți tonifiezi majoritatea mușchilor din corp, inclusiv cei ai inimii. În plus, aici poți cunoaște o mulțime de oameni noi, poți socializa și lega prietenii. Cel mai important avantaj este faptul că oricine poate practica Zumba, indiferent de vârstă sau sex. O oră de Zumba te va face să te distrezi la fel de bine ca la o petrecere.

Verdictul final: Fitness sau Zumba?

După ce ai aflat care sunt principalele beneficii ale celor 2 tipuri de antrenament, este ușor să iei o decizie corectă. Totul depinde de preferințele tale. Dacă vrei rezultate rapide, să arzi multe calorii și să îți îmbunătățești forța, alege fitness-ul; în schimb, dacă te-ai plictisit de fitness și vrei ceva nou și distractiv, alege Zumba. Poate cea mai bună alegere este să îmbini ambele tipuri de antrenamente și să te bucuri, astfel, de beneficiile amândurora.

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments