Exerciții care îți mențin creierul ager

creier-agerȘi creierul are nevoie de exerciții pentru a se menține în formă, deoarece pe măsură ce îmbătrânește nu mai reacționează la fel ca înainte. Iată ce poți face pentru a avea o minte ageră!

Fă exerciții fizice în mod regulat

Faptul că mergi la sală de trei ori pe săptămână și faci sport în aer liber ori de câte ori ai ocazia, nu te va păstra doar într-o formă fizică de invidiat, ci va contribui și la sănătatea creierului tău. Astfel, vei fi protejat de maladia Alzheimer, iar dacă, din păcate, deja suferi de ea, rata de dezvoltare va fi mult încetinită.

Studiază cât poți de mult

Studiile în domeniu au relevat faptul că persoanele care au petrecut mai mulți ani pe băncile școlii sunt mai puțin predispuse la pierderi de memorie. Cel mai bun exercițiu pentru creier este învățatul, iar din acest motiv lectura ar trebui să fie printre hobby-urile tale.

Încearcă lucruri noi

Ai vrut mereu să iei lecții de pian sau să înveți o limbă străină, dar parcă niciodată nu ai avut timp sau destulă voință. Este cazul să te motivezi, deoarece este o modalitate excelentă prin care-ți menții creierul tânăr. Nici lecțiile de dans nu sunt o idee rea, întrucât creierul va fi nevoit să creeze conexiuni care te vor ajuta să te sincronizezi.

Citește continuarea articolului!

Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

0 comments