Hormonul de creștere și beneficiile sale

Dieta, exercițiile fizice, suplimentele și nutriția pot îmbunătăți starea de sănătate, dar timpul nu stă în loc. Vrem nu vrem, îmbătrânim și de aceea avem nevoie de a stimula secreția hormonului de creștere (HGH).

Hormonul de creștere uman este secretat în anumite perioade de glanda pituitară, o glandă mică aflată la baza creierului, secretat ca răspuns la diverși factori favorizanți. Hormonul de creștere este o moleculă peptidică, o proteină care constă dintr-un lanț de 191 de aminoacizi legați într-un mod special. Activitatea anabolică a hormonilor de creștere diferă de cea a testosteronului și pe lângă un efect puternic anabolic mai intervine în descompunerea depozitelor de țesut adipos ceea ce înseamnă mai multă masă musculară și mai puțină grăsime. Hormonul de creștere nu stimulează numai creșterea musculară în mod direct  dar stimulează și producția de alți hormoni anabolici în corp. O mare parte din acești factori sunt reglați de HGH, de exemplu IGF-1 (factorul de creștere al insulinei) care are de asemenea un puternic efect de creștere și întărire al mușchilor și a sistemului osos. Deși insulina poate cauza grăsime, împreună cu hormonul de creștere are loc o interacțiune care duce la scăderea grăsimii. Cu alte cuvinte când nivelul de hormoni de creștere se mărește semnificativ, grăsimea corporală scade chiar dacă sunt prezenți și alți hormoni cu efecte de mărire a țesutului adipos. HGH scade drastic după vârsta de 30 de ani ajungând la 25% din producția normală la vârsta de 60 de ani. Cu acest fenomen sunt asociate efecte ca îmbătrânirea, creșterea în greutate, scăderea masei musculare, diminuarea capacității mentale, imunitatea scăzută, vedere și auz slăbit, dureri ale încheieturilor, lipsa elasticității corpului, energie și potență scăzută.

Beneficii:

  • Îmbunătățirea funcției mentale
  • Mărirea optimismului
  • Creșterea forței
  • Creșterea libidoului
  • Creșterea flexibilății corpului
  • Diminuarea celulitei
  • Creșterea masei musculare
  • Reducerea stratului adipos
  • Creșterea rezistenței la gripe și alte boli
Pin It
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De asemenea, ai putea dori...

8 comments
Aesthetic
Aesthetic

Cum stimulam Secretia hormonului?


Aesthetic
Aesthetic

Cum stimulam Secretia hormonului?

IrimiaVictor
IrimiaVictor

unde se gasesc astfel de hormoni?
se pot procura din farmacii? cu sau fara retete? doresc cateva detalii... Multumesc anticipat

IrimiaVictor
IrimiaVictor

unde se gasesc astfel de hormoni? se pot procura din farmacii? cu sau fara retete? doresc cateva detalii... Multumesc anticipat

FitnessNutritie
FitnessNutritie

IrimiaVictor Recomand să stimulezi creșterea hormonului de creștere prin alimentație și sport. După o anumită vârstă, se pot administra suplimente care stimulează producția acestui hormon. Desigur, există și posibilitatea administrării de HGH (somatropină), dar doar sub supravegherea unui medic specialist. Dacă este administrat "după ureche", sau nu este autentic, poate avea efecte secundare foarte grave.